Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Александра Маринина

Александра Маринина

Александра Маринина е най-четената съвременна руска авторка в света и една от най-успешните писателки в 20-годишната история на „Хермес“. Тя е била в страната ни два пъти. Първото й посещение в България беше през 2001 година, а второто през 2011, когато Маринина беше специален гост на 20-годишния юбилей на ИК „Хермес“. На тържеството, което премина под знака на една благородна кауза – събиране на средства за построяване на Център за деца с аутизъм в град Пловдив, бяха събрани общо 14 000 лева, а 2000 евро от тази сума бяха дарени лично от Александра Маринина.

Александра Маринина е безспорната руска кримикралица. До този момент списъкът с творбите й е внушителен, както и броят на почитателите й в цял свят. Маринина е автор на над 40 книги, преведени на 26 езика. Средно тя пише по две книги годишно. Романите на Маринина са продадени в 43 милиона тираж, което я превръща в най-четения и обичан съвременен руски автор. Книгите й се превеждат в държави като Китай, Япония, Бразилия, България, Аржентина, Германия, Португалия, Франция, Турция, Гърция и много други.

         Според Книжната палата на Русия, само за 2008 година, издателите на Маринина в Русия са продали 1 милион и 111 хиляди екземпляра от романите й. С тези тиражи тя изпреварва в класацията дори Джоан Роулинг, авторката на „Хари Потър“. Самата Маринина смята, че международният й успех се дължи на факта, че в книгите й се разглеждат общочовешки теми, а сюжетите са много актуални във време на сериозен проблем с престъпността, не само в Русия, но и в целия свят.

      Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева. Авторката принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи. Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. е водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността.

Първия си роман написва в началото на 1993 г. По думите й писането под псевдонима Александра Маринина й е спестило много неприятности по време на работата й в Министерството на вътрешните работи, където едва ли биха одобрили литературната й дейност. След пенсионирането си като подполковник от милицията се отдава изцяло на литературната си кариера. Книгите й, чиято главна героиня е Анастасия Каменская, се радват на голям читателски интерес. Сред тях са „Неволна убийца“, „Откраднатият сън“, „Смърт заради смъртта“, „Реквием“, „Седмата жертва“, „Когато боговете се смеят“, „Незаключената врата“ и др. По тези книги са заснети петте сезона на телевизионния сериал „Каменская“.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 1. Фантомът на паметта

  Фантомът на паметта

  9,95 лв.

  Неналичен

  Преуспелият руски писател Андрей Корин попада в болница след автомобилна катастрофа.

  Вижте повече
 2. Смяна на мишената

  Смяна на мишената

  6,95 лв.

  Капитанът от милицията Игор Дорошин се оказва съвсем близо до мястото на двойно убийство. Жертвите са младата съпруга на бизнесмен и шофьорът й бодигард.

  Вижте повече
 3. Смъртта като изкуство

  Смъртта като изкуство

  14,95 лв.

  Едно събитие, на пръв поглед незначително, ала със съдбовни последствия, ще се окаже повратна точка.

  Вижте повече
 4. Сибирски тайни

  Сибирски тайни

  Нормална цена: 15,95 лв.

  отстъпка -20%

  Промоционална цена: 12,76 лв.

  Сибирски тайни, бизнес интереси, екологичното замърсяване и серия убийстава

  Вижте повече
 5. Седмата жертва (Александра Маринина)

  Седмата жертва (Александра Маринина)

  11,95 лв.

  Неналичен

  Нито сътрудникът на криминалния отдел на милицията Настя Каменская, нито следователят Татяна Образцова биха могли да предположат, че участието им в телемост „Жените с необикновена професия“ ще доведе до трагедия.

  Вижте повече
 6. Светлият лик на смъртта

  Светлият лик на смъртта

  9,95 лв.

  Неналичен

  В семейството на трима неразделни приятели – от студентските им години, та до зряла творческа възраст – настъпват разрушителни сътресения...

  Вижте повече
 7. Реквием

  Реквием

  9,95 лв.

  Неналичен

  Анастасия Каменская е изправена пред задачата да разплете сложно кълбо от загадки.

  Вижте повече
 8. Равновесие на леда

  Равновесие на леда

  11,95 лв.

  Неналичен

  На професионалния език на фигуристите чувството за лед се свързва с умението да се запази равновесие дори в най-сложната ситуация.

  Вижте повече
 9. Призрачна музика

  Призрачна музика

  9,95 лв.

  Неналичен

  В колата си е взривена Елена Дударева – собственичка на преуспяваща туристическа агенция. Следователите по случая не могат да установят причините за убийството.

  Вижте повече
 10. Последно разсъмване

  Последно разсъмване

  14,95 лв.

  Награда за криминален роман на 2014 г.

  Вижте повече

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3