Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Братя Карамазови

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  20,00 лв.
  ISBN: 9789547394162
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2003г.
  Страници: 934 стр.
  Размер: 16х22
  Тегло: 0.9300 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Шедьоврите на световната литература са кардиналите, които крепят огромното и невидимо мироздание на човешкия дух. Във всяко време, когато са поставени на изпитание нравствените устои на отделната личност или цели нации, великата творба е като спасителна слънчева стълба в бездната на отчаянието, хаоса и неверието.

  Романът "Братя Карамазови" е един от най-ярките в творчеството на Фьодор Достоевски и заема своето достойно място в така нареченото Петокнижие на автора, редом с "Идиот", "Престъпление и наказание", "Бесове"... В него характерната за Достоевски тема за страданието и просветлението е особено мащабно застъпена, а образите, които великият майстор е изваял с перото си, са се превърнали в емблематични за всяко поколение.

  Мнения на клиент

  мнение Коментар от Ами
  Без претенции за обширни литературни наблюдения и с напълно непретенциозно око:
  Книгата дава много отговори и поставя много въпроси, разнообразни по тяхното естество и степен на абстрактност. Многопластова, дълбока и мъдра, казано банално и накратко- почти Библия за читателя. Колкото и да се връщаш към нея все ще намериш нещо, било то ново, било забравено, било назряващо вътре в теб и вследствие избистрено, въобще нещо. Персонажите са с разгърнати характери, често противоречиви, въведени в интересна плетка помежду си. Сюжетните линии касаят и обществени, и лични отношения, като те от своя страна се подразделят на социални, философски, междуличностни - битови, семейни, романтични и пр. отношения. "Великото психологическо перо" на Достоевски се изразява тук /по мое мнение/ - в ясното разграничаване на темите и персоните една от друга.

  Книгата ми е любима. Не съм срещала нищо подобно измежду онези, сред които и немалко класици, четени от мен. Не е вярно, че е тежка, както казват много хора, често без да знаят за какво иде реч в нея или въобще в творчеството на Достоевски. Или поне не е тежка в смисъла на трудно асимилируема или жестока/агресивна, пък и затормозителна. Иска се просто преднастройка плюс търпение за прочита й.  (Публикуван на 21.07.15)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Братя Карамазови

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст