Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

№ 9

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  13,00 лв.
  ISBN: 9786197245141
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 232 стр.
  Размер: 14x21
  Тегло: 0.2600 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  „№9“ е сред номинираните романи на Деветия национален литературен конкурс „Развитие“, 2016 година. Това е дебютният роман на Нора Пенчева, която има свой литературен блог -  „Зона за дишане“.

  „№9“ е провокативен, остър, суров. На първо място обаче това е един много увлекателен роман! С бързо развиващо се действие и енергични диалози, той не оставя читателя на спокойствие, докато не го прочете докрай.

  Главният герой на „№9“ е футболната звезда Ангел – типична съвременна „икона“ за подражание на подрастващите. Ангел притежава съвършената външност и съвършената карирера в очите на широките младежки маси. Перфектният му вид обаче сякаш е доказателство на известната мисъл, че колкото по-съвършено изглежда един човек, толкова повече демони се крият в него. Демоните на Ангел се крият в детството му...

  На пръв поглед пълна противоположност на Ангел е главната героиня на „№9“ – Ева. Обезобразена от рядка болест, тя си отмъщава на всички с отчуждение, грубост и пълно отрицание. За разлика от обкръжението  на Ангел, светът на Ева е интелектуален, но дълбоко скрит от всички останали. Ангел и Ева изглеждат толкова несъвместими един с друг, че има само едно нещо, което може да пресече пътищата им и това са неведомите пътища на любовта. Единият от тях търси липсващата му красота, а другият – липсващата му душа.

  ***

  Нора Пенчева е от София, завършила е СУ "Климент Охридски", специалност "Философия".  Била е 5 години учител по  философия в столична гимназия. В момента е насочила своите интереси изцяло към източни практики. Преподава йога и медитация, в София. Блогър – „Зона за дишане“.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: № 9

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст