Количка 0
0,00 лв.

Фантастика и Фентъзи | Страница 4

Артикули 61-80 от 749

Настрой възходяща посока
на страница
  1. Не тук и не сега
    Не тук и не сега
    Джилиан Макалистър
    25,00 лв.

Артикули 61-80 от 749

Настрой възходяща посока
на страница

В този раздел, ХЕРМЕС Ви представя топ заглавията от жанровете фантастика и фентъзи. Онлайн или в нашите книжарници, Вие можете да намерите книгите на любимите си автори, на много достъпни цени. Насладете се на фантастични и фентъзи романи, и се потопете в света на измислиците. В ХЕРМЕС има постоянни промоции, от които можете да се възползвате. Поглезете се и вземете любима си книга на достъпна цена.

Какво представлява фантастиката

Фантастиката идва от гръцката дума "phantastike" , което означава изкуството да си представяш. Представлява множество жанрове, които са напълно несъвместими с ежедневната картина на реалността. Това е художествена литература, която се отличава със своите фантастични и измислени елементи, явления, хора и предмети, които не могат да се видят в реалния свят, и дори можем да ги определим като "невъзможни".

Много често "научната фантастика" и "фантастиката" се смятат за взаимозаменяеми названия. Техни еквиваленти и подстилове са ужасите, фентъзито и други фантастични жанрове.

Що е то фентъзи

Фентъзито също е художествена литература, която ще Ви омае със своите елементи от митологията, вълшебните приказки и фолклора. Неговата поява предизвиква спорове, слухове и много въпроси. Можем да прочетем фантастични истории за гноми и елфи в измислен свят.

Когато имате нужда от разнообразие и искате да "избягате" от ежедневието си, посетете сайта на ХЕРМЕС или най-близката книжарница до Вас. Тук ще намерите книги с различни "светове", в които да се потопите и да им се насладите. Едни от най-търсените автори в жанра са:

  • Стивън Кинг;
  • Джордж Р. Р. Мартин;
  • Тери Пратчет;
  • Рей Бредбъри;
  • Касандра Клеър;
  • И други.

Всеки автор се отличава със собствен стил, който ще Ви завладее, ако обичате фантастиката и фентъзито. В този забързан свят и ежедневните си проблеми, човек има нужда да разпусне малко. Един от най-добрите начини за релакс е четенето на книги. 

Дали ще се срещнете със зомбитата в книгата "Битката за Съвършенство" на Хелена Дъган, или пък предпочитате да станете свидетели на титаничната борба за надмощие и власт в книгата "Хрониките на Амбър" , написана от Роджър Зелазни. Ако пък искате да се потопите в неустоими изкушения и опустошителни последици от вампирска безсмъртна любов, за Вас е идеален романът "Среднощно слънце" от Стефани Майър. Както и останалите й творби: “Химикът”, “Здрач” (1 ва част), “Новолуние” (2 ра част), “Затъмнение” (3 та част), “Зазоряване” (4 та част).