Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Пътеводител на дивите места

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Нормална цена: 20,00 лв.

  отстъпка -15%

  Промоционална цена: 17,00 лв.

  ISBN: 9789544917517
  Наличност: В наличност
  Година: 2011г.
  Страници: 172 стр.
  Размер: 17х19
  Тегло: 0.4050 кг.
  Корица: мека
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  "Тези места не са популярни, няма ги в официалните туристически справочници и на практика „не съществуват“.

  Ние от години колекционираме диви места. Веднъж сме ги откривали чрез подушване (тази река няма начин да не крие нещо по-нагоре по течението), друг път сме разчитали на картата или късмета, трети път – на приятели, които ни разказват за незабравими спирки край пътя.

  Част от тези места междувременно престанаха да са диви – днес всеки знае къде е Иракли, няма смисъл да разказваме за Самоводене, за Татул или за Перперикон. Дори Добърско стана толкова популярно, че беше включено в списъка на Стоте национални туристически обекта.

  И не – идеята ни далеч не е да се изсипят тълпи от народ пред „Проходна“ на Карлуково или в Чекотинския манастир, в долината на каньона Шегава или в с. Гърло. Хората, способни да заживеят с очарованието на подобни места, обикновено не образуват тълпи.

  Подборът ни – нужно ли е да уточняваме? – е личен, субективен, разбъркан или нарочно неподреден нито по географски признак, нито по райони, нито по азбучен ред. Всички места обаче са обходени – пътували сме на стоп (страшно ни върви!), качвали сме стопаджии (в тези неща трябва да има приемственост), спали сме на палатка къде ли не (понякога и без палатка, край пътя), живели сме на връх Мургаш три години (по-точно един от нас работеше там), носили сме децата на гръб (плюс проходилки, тежки раници, пълни с памперси и детски пюрета), лаптоп (преди сто години носехме на гръб даже и пишеща машина), фотоапарат, въже и задължително мръсни дрехи за пещерите.

  Но и днес се взираме в картата, готови сме с още по-дълъг списък от места и, повярвайте, непременно ще ги обходим... Защото дивите места се колекционират цял живот. А самият живот създава подобни книги".

  Оля Стоянова, Живко Джаков

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Пътеводител на дивите места

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст