Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Гордост и предразсъдъци (Клуб класика)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  14,95 лв.
  ISBN: 9789542614623
  Наличност: В наличност
  Година: 2016г.
  Страници: 336 стр.
  Размер: 14х20
  Тегло: 0.3000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Любовните отношения между своенравната Елизабет Бенет и нейния високопоставен ухажор – Фицуилям Дарси, минават през големи перипетии. За да възтържествува любовта обаче, тя трябва да преодолее своите предразсъдъци, а той – да смири гордостта си. Или може би тя да се избави от своята криворазбрана гордост, а той – от класовите си предразсъдъци. Само тогава любовта е възможна.

  ***

  Джейн Остин (1775–1817) е една от най-известните и обичани английски писателки. Романите й „Гордост и предразсъдъци“, „Разум и чувства“, „Ема“, „Менсфийлд парк“ и др. и до днес се радват на нестихващ интерес. В тях авторката описва живота на дребната аристокрация в провинциална Англия. Невероятното съчетание между романтизъм и реализъм, неподправен хумор и хаплива ирония прави книгите й неустоими. А когато към всичко това се прибавят и увлекателните сюжети, остроумните диалози и проницателните наблюдения за човешката природа, става ясно защо Джейн Остин продължава да е любима авторка на млади и стари.

   

  Мнения на клиент

  Коментар от Евдокия Михайлова
  „Задоволявайте въображението си при всеки удобен случай.“ (Публикуван на 22.06.15)

  преводи Коментар от Ния Д.
  Разбрах, че изданието на Труд от поредицата "Златната колекция XIX век" се оказва съвсем непълно, затова ми е интересно доколко този текст е пълен. На кого е превода? Дали ще си останем само с Гордост и предразсъдъци или ще издадете и другите заглавия на Остин (понеже мразя колко разнородна изглежда сега колекцията ми и искам да я подновя с цялостна поредица)? О и имате ли платени авторски права за Матю Макфейдън на корицата (Касандра Клеър наскоро разказа, колко скъпо излиза известен актьор да е на корицата ти, а пиратството не е нещо което бих подкрепила чрез покупката си). Отговорите ви много ще ми помогнат при избора, благодаря! (Публикуван на 05.06.15)

  „Гордост и предразсъдъци“ Коментар от Петър
  Една грешка не е повод да се проявява злоба и отмъстителност. Пък и е признак на големи предразсъдъци. Как ще гласувам за този продукт? С максимален брой звезди, заради самата книга и чудесното ѝ оформление. (Публикуван на 29.05.15)

  PR Коментар от Лора
  Уволнете си PR-а или поне го научете ако не да пише, то да чете. (Публикуван на 08.05.15)

  „Гордост и предраСъдъци“ от издателство „Хермес“ Коментар от Яна
  Наистина ли допускате такива грешки? Получих и прес материал, в който неколкократно е повторена думата предраСъдъци.
  Как ще гласувам за този продукт? С минимален брой звезди, само заради лошото представяне. (Публикуван на 08.05.15)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Гордост и предразсъдъци (Клуб класика)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст