Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Възвишение

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  15,00 лв.
  ISBN: 9786191863013
  Наличност: В наличност
  Година: 2011г.
  Страници: 408 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.4850 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Книгата ни връща в епохата на Българското възраждане, когато двама бунтовници, приятели на Димитър Общи - т.е. малко революционери, малко разбойници, - участват в Арабаконашкия обир, което е само началото на множеството им перипетии. Постепенно те се включват и в трите вида тайна дейност - "конспиративна, експедитивна и революционно-разбойнишка", по израза на Стоян Заимов. Това е разказано с жива стилизация на българския възрожденски език, в който всичко изглежда по неповторим начин смешно и очарователно. Но не свършва така.

  "Увлекателно-драматичен сюжет, уникални като художествени образи герои, майсторско сказово разказване, трагика и хумор - новият роман на Милен Русков е ключ към философско-историческите и народопсихологически проблеми на възходите и провалите на българина и българската общност в техните исторически пътища и безпътици."

  Светлозар Игов

  "Както и в другите си романи, той върви срещу течението на лесното и повърхностно писане. Като възкресява яркия, мощен, смешен, омагьосващ, покъртителен първозданно свеж език на възрожденските ни писатели, Русков поднася темите, които създадоха България и българската литература, с нова сила и дълбочина, в диалог с Бога и фатума на историята. Глътка въздух в днешната задуха - онова литературно събитие, на което бяхме престанали да се надяваме."

  Миглена Николчина

  "Книги като тези на Милен Русков нито се пишат лесно, нито се появяват често в България, а сигурно и навсякъде."

  Ани Илков

  "Иронична, плътна, с богат език, въобще истинско постижение на българската литература."

  Митко Новков

  ***

  Милен Русков (1966) е автор също на "Джобна енциклопедия на мистериите" (награда за дебют "Южна пролет") и "Завърлен в природата" (награда "ВИК" за роман на годината).

  "Възвишение" е неговата трета книга.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Възвишение

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст