Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Фадър наш

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  5,00 лв.
  ISBN: 9786191505814
  Наличност: В наличност
  Година: 2015г.
  Страници: 408 стр.
  Размер: 13х20
  Тегло: 0.3800 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Бог смята, че Христос – Джизъс Крайст, на галено Крис, не е стилистично подходящ, за да осъществи Второто пришествие, затова поверява тази мисия на второродния си син Джизъс Крайст Джуниър, на галено Джес. Който е един модерен Богочовек, притежаващ всички качества, за да направи голяма кариера на Спасител. Джес бе по-красив от Бекам, по-умен от Бил Гейтс и по-нахакан от Еминем. По-реакционен от Спайк Лий, по-смел от Исаак Мияке и с по-добър глас от Маринела. Играеше поло по-добре от принц Чарлз, свиреше на тромпет по-прочувствено от Майлс Дейвис, а по решителност можеше да се сравнява единствено със Сталоун в „Рамбо 2“.

  Отец му заповядва да слезе на Земята и да реши затлачените проблеми на общуването между човеците – да ги освободи от телевизията и от висенето в нета и да внедри сред тях осъвременена лайфстайл религия. За тази цел Джес събира дванайсет възхитителни апостолки и започва да обикаля планетата, проповядвайки големите истини на виртуалната благочестивост и религиозния мениджмънт. (Доста често пророчески прибягвайки до англо-американската лексика.) „С кръст в ръка нищо не можем да сторим, особено пък ако кръстът не е „Картие“,  проповядва Джес, а Вседържителят с ужас вижда сина си да се изявява като абсолютния секссимвол на една отчайващо незряла планета.

  Ще успее ли Джес да осъществи богоугодните си намерения, или ще чакаме Третото пришествие?

  Във всички случаи очакваме следващия роман на Манос Вуракис.

  ***

  Гръцкият писател Манос Вуракис е роден на остров Крит. Следва психология в Мюнхен. Работи като журналист и главен редактор в частния гръцки телевизионен канал „Антена“. Обича три неща в живота: августовските вечери, картината „Градината на земните удоволствия“ и баклата, не задължително в този ред. „Фадър наш“ е неговият първи роман, който му спечелва високата оценка на критиката и хиляди въодушевени почитатели. Сравняват Манос Вуракис с Дъглас Адамс и Том Робинс – заради хумора, въображението, своеобразната стилистика и виртуозната игра с безсмислицата. Както и заради умението му да забелязва абсурдното в съвременната земна действителност и да го пресъздава по уникален, присъщ само нему начин.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Мнения на клиент

  Фадър наш Коментар от Димитрина Василева
  Фенка съм!!! Оригиналното писане на Манос Вуракис е нещо вълнуващо, извънбалканско явление, бих казала. Талантливият журналист от Гърция успява да разбуни духовете, да ни каже две-три думички за погрешния път, който сме подхванали като човечество. Но най-неоценимото тук е ИСКРЯЩИЯТ хумор, неповторим, ориджинал, забавен!!! (Публикуван на 15.08.15)

  Фадър наш Коментар от Капка Чакърова
  За онези, които все пак си задават въпроса "<Qvo vadis", за феновете на интелигентния хумор - Фадър наш! Това е вероятно най-забавната книга на лятото! Горещо я препоръчвам! (Публикуван на 10.08.15)

  Потрес Коментар от Иван Иванов
  На толкова зле и ненавременно написано четиво скоро не бях попадал. Всъщност от средата на 90-те. Имаше една мода, която за щастие отмина бързо. Да се словоблудства-т.е. да се вмъкват къде уместно, къде не слогани от реклами, брандове, мъдрости от всякакъв характер. Всичко, което минава през ума на прима виста, на що годе информиран индивид. Това е четиво, не бих го нарекъл по друг начин. Натъжаващо бездарно. И все пак за успокоение на тези, които виждат в него нещо общо с Пътеводителя - има нещо общо-да, но закъсняло едни 20-30 години. С една дума кражба- от Пратчет, от Адамс, от Людмил Станев..и от кой ли не. (Публикуван на 02.08.15)

  Фадър наш Коментар от Петър Йорданов
  ТОВА Е! НАЙ-ПОСЛЕ ИМАМ КНИГАТА, КОЯТО КАРА ВЪОБРАЖЕНИЕТО ТИ ДА ПРЕПУСКА, СМЕЕЙКИ СЕ ЛУДО И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАМИСЛЯШ НАД БИТИЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО! ГОРЕЩО Я ПРЕПОРЪЧВАМ! (Публикуван на 29.07.15)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Фадър наш

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст