Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Мадам Бовари

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Виж откъс от книгата
  5,00 лв.
  ISBN: 9789542962250
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2015г.
  Страници: 336 стр.
  Размер: 14х20
  Тегло: 0.2900 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Роман за безспирния стремеж към щастието, роман за вечния порив на жената да желае да дарява и получава любов. История за търсенето на пламенната, мечтаната и единствена любов... Любов, без прекъсвания и край, която ще продължи вечно!

  Вечна класика, която се чете винаги и дава надежда, че любовта може да е завинаги...

  ***

  Гюстав Флобер е роден през 1821 година в Руан, в семейството на заможен лекар. „Мадам Бовари“ е дебютът на писателя и първото му публикувано художествено произведение. Голямото желание на Флобер било да покаже на своите съвременници, че работата по една книга не е в сюжета, а в начина на изпълнението му.

  След публикуването си, „Мадам Бовари“ е поздравена от големите имена на френската литература на XIX век. Бодлер отбелязва особения ефект на точния, живописен стил. Юго казва кратко: „Това е творба“. Зола чете книгата като кодекс на новото изкуство: принципите на съвременния роман, разпръснати в грандиозното творчество на Балзак, били открити най-сетне и изложени отчетливо на четиристотинте страници на романа. Но не тези гласове утвърждават „Мадам Бовари“ между най-големите романи на френската литература. Успехът и признанието следват години по-късно. Дори след векове, Гюстав Флобер е един от най-влиятелните френски писатели, а романът „Мадам Бовари“ остава вечна класика.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Мадам Бовари

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст