Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Бъди грамотен! Правила, упражнения и тестове по български език (Персей)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Бъди грамотен! Правила, упражнения и тестове по български език (Персей)

  от Светлозар Георгиев
  издател: Персей
  14,99 лв.
  ISBN: 9786191611324
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 320 стр.
  Размер: 13х20
  Тегло: 0.2200 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Помагало, подходящо за целия курс на обучение в училище. Бъди грамотен помага за успешното явяване на изпита за Национално външно оценяване след 7. клас по български език и литература, както и на Държавния зрелостен изпит след 12. клас.
  Помагалото съдържа основните правила на правописа, граматиката, пунктуацията и лексикологията на книжовния ни език, съобразени с Официалния правописен речник. Предназначено е за преподаватели по български език и литература, за ученици, готвещи се за НВО след 7. клас и за ДЗИ, за кандидат-студенти, за специалисти, които се нуждаят от езикови справки, както и за всички, които искат да подобрят своята грамотност. Помагалото включва разнообразни упражнения, свързани с най-важните езикови проблеми, и контролни тестове, даващи възможност да се провери доколко са овладени езиковите правила. Справянето с упражненията и тестовете гарантира успех на изпита за НВО, на ДЗИ и на кандидатстудентския изпит по български език.
   
  Включва: правопис на гласни и съгласни; слято, полуслято и разделно писане; употреба на главни букви; членуване; използване на бройна и учтива форма; употреба на местоимения; съгласуване на частите на изречението; употреба на запетая и други пунктуационни знаци; лексикални книжовни норми.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Бъди грамотен! Правила, упражнения и тестове по български език (Персей)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст