Количка 0
0,00 лв.

Комплект работни листове по литература за 5. клас (Булвест 2000)

От: Мария Герджикова, Олга Попова, Илиана Кръстева

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
БОТ52
Раздел: 5-ти клас
8,90 лв.

Комплектът е разработен  съобразно новата учебна програма на МОН.

Раздел: 5-ти клас

Комплектът е разработен  съобразно новата учебна програма на МОН и предлага разнообразни задачи и упражнения, които са предназначени за задълбочаване на знанията за изучаваните в 5. клас митове, легенди, приказки и други художествени произведения; за развиване на умения за тълкуването им и за създаване на писмени текстове.

Задачите и упражненията в първите страници са подредени според съдържанието и трудността си в две рубрики:

    - В първата „Да затвърдим и разширим” са разработени задачи и упражнения върху конкретен художествен текст. Това са задачи за озаглавяване и подреждане на епизоди, за откриване на верни твърдения, за редактиране на сгрешени твърдения, за определяне на качествата на героите, за съставяне и рисуване на схема и др.
   - Във втората „Да приложим наученото” задачите са по-сложни. Те изискват да се сравняват два художествени текста по определени признаци или герои по зададени качества и да се правят изводи.

След всеки работен лист, свързан с конкретен художествен текст, следва тест с 11 задачи, част от които са с четири отговора, един от които е верен, а другите изискват вписване на верния отговор. Последната задача в теста е създаване на текст по поставен литературен въпрос.

Помагалото съдържа и задачи и упражнения за създаване на трансформиращ преразказ, на разказ по въображение и на разказ по зададени опори. За всеки от текстовете са предложени стъпки на работа в трите етапа: планиране, създаване и подобряване. Това дава възможност както за формиране на умения за съставяне на план на писмен текст, така и за откриване на допуснатите грешки и редактирането им.

Помагалото може да се използва както в часовете по литература, така и вкъщи при подготовката на уроците. То е разработено така, че всички упражнения се изпълняват в него и не се налага работа в друга тетрадка.

Раздел: 5-ти клас
Повече информация
ISBN 9789541809709
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 112
Дата на издаване 2016 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Комплект работни листове по литература за 5. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг