Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Ивинела Самуилова ще се срещне с почитателите си във Варна.

Публикувано на 25.07.2017 от adm 0 коментара

Ивинела Самуилова ще е специален гост на Книжарница "Хермес" - Варна.

Събитието е част от „Литературните четвъртъци“, които Издателска къща „Хермес“

ще провежда в книжарницата през летния сезон.

 

Заповядайте на 3 август (четвъртък) от 18,00 часа в Книжарница „Хермес“ - Варна – бул. „Осми приморски полк“ № 55, за да видите и чуете на живо една от най-четените съвременни български писателки.

Babo razkaji mi spomen-flaer

След срещата разговор в Книжарница „Хермес“ - Варна, Ивинела Самуилова ще раздава автографи на Алея на книгата. Заповядайте от 20,00 часа в Литературния кът, който ще бъде разположен в пешеходната част на бул. „Сливница“.

KNIGI S AVTOGRAF IVINELA Varna

В последните години творбите на Ивинела Самуилова се превърнаха в едни от най-търсените на родния пазар. Книгите й са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на читателите. Благодарение на тях романите й „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. Романът „Жената, която търсеше любовта“ бе удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето” зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България” за 2015 г.

Самите читатели определят книгите на Ивинела като завладяващи, жизнеутвърждаващи, пробуждащи, преобразяващи… Вероятно защото веруюто на авторката е, че хората нямат нужда от поучения, а от вдъхновение за живота.

Последната й книга „Бабо, разкажи ми спомен“ спечели в конкурса „Моята любима книга“ 2016 г.

Бабо, разкажи ми спомен“

Оригинален поглед към мирогледа и обредността на старите българи от най-продаваната съвременна българска авторка.

Във връзка с изпълнение на проект, свързан с фолклора, главната героиня на романа попада в малка махала в Балкана. Там среща баба Жива и отношенията им стават близки, като между баба и внучка. Баба Жива не е много „учена“, но притежава неподправена мъдрост. Нейните възгледи, разкази и спомени за миналото разкриват един различен свят, в който хората тачат народните традиции и обичаи и пазят българския дух.

Младата жена става част от местната компания: зевзекът гъдулар дядо Петко, „гласът на съвестта“ и стожер на миналото дядо Йордан, цапнатата в устата баба Неда, необикновената монахиня – сестра Серафима, и двойката англичани Марк и Лиза.

С всяко следващо посещение „при баба“ образованата гражданка осъзнава, че не иска да бъде просто наблюдател, а да участва в този живот. Да се докосне до магията на старите обичаи и символи. Да усети пулса на неравноделните ритми и на чудните му песни. Да съхрани историята и легендите му. Да преоткрие вкусовете и уханията му. В духа на старата българска традиция героинята ще преосмисли отношението си към дома и семейството, към земята и вярата, към живота и смъртта.


Тази публикация се намира в Без категория и беше тагната с Ивинела Самуилова, жената която търсеше любовта, Къде отиваш пътнико, Животът може да е чудо, Гатанки от небето, Бабо разкажи ми спомен, ако животът не е чудо

Коментари