Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Издателска къща „Хермес“ и книжарници „Хермес“ в „Походът на книгите“ - 2017 г. Подаръци и срещи с автори очакват читателите.

Публикувано на 03.04.2017 от adm 0 коментара

За поредна година Издателска къща „Хермес“ и Книжарници „Хермес“ се присъединяват към националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“. През месец април има две знакови дати, свързани с четенето и книгите. 2 април е рожденият ден на великия датски писател Ханс Кристиан Андерсен и се чества като Международен ден на детската книга. На 23 април, макар и в различни години, умират Шекспир и Сервантес, а от 1995 година ЮНЕСКО отбелязва датата като Световен ден на книгата и авторското право.

 

В периода от 2 до 23 април всеки, който направи покупка от Книжарници „Хермес“ за над 20 лева, ще получи подарък книга.

 

pogod na knigite 2017

През април предвиждаме и много срещи с обичани български писатели като Недялко Славов, Ивинела Самуилова, Петя Александрова, Анчо Калоянов и Иван Станков.

Започнахме с премиери на „Анчо Калоянов. Литературна анкета“ от Иван Станков в градовете София и Пловдив, които се състояха на 6 и 7 април.

На 20 април от 18,00 часа в книжарница „Хеликон“ - Шумен ще гостува Недялко Славов – един от най-интересните и провокативни български писатели.

Заповядайте от 18,00 часа в книжарница „Хеликон“, бул. "Славянски" 88, където ще бъде представен последният му роман - „Камбаната“.

KAMBANATA flaer Shumen

 

Ден по-късно – на 21, Недялко Славов ще се срещне с почитателите си във Варна.

Заповядайте от 18,00 часа в Арт салон на Радио „Варна“, бул. „Приморски“ 22

kambanata-flaerche-radio varna 16x11- 30br

В „Походът на книгите“ ще се включи и любимата авторка на България – Ивинела Самуилова, чиято книга „Бабо, разкажи ми спомен“ стана победител в конкурса „Моята любима книга 2016 г.“.

Тя ще посети градовете Велико Търново и Русе.

Заповядайте на 20 април от 18,00 часа в Книжарница "Хермес", Велико Търново,

ул. „Васил Левски" 9.

Babo razkaji flaer VELIKO TURNOVO

Заповядайте на 21 април от 18,00 часа в Книжарница "Хермес", Русе ,

ул. „Александровска” 71.

Babo razkaji RUSE flaerche 16x11

В рамките на „Походът на книгите“ със своите малки и големи читатели ще се срещне и Петя Александрова. Тя ще посети град Шумен. На 20 април писателката ще има 2 срещи с деца: от 13,30 часа в Народно читалище "Тодор Петков" и от 15,20 часа  в Народно читалище „Добри Войников“. Ден по-съсно - на 21 април от 18,00 часа в РБ „Стилян Чилингиров“ ще бъде представена и книгата й „България в потури, но с цилиндър“.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни

Коментари