Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Излиза нова книга на Мамен Санчес - „Каймакът на обществото“

Публикувано на 10.03.2017 от adm 0 коментара

Мамен Санчес покори сърцата на читателите с книгите „Щастието е чаша чай с теб“ и „Забранява се неверието в съдбата“. На 16 март излиза новата й книга „Каймакът на обществото“, която мнозина определят като най-очарователния й роман.

За авторката

Mamen-Sanchez

Мамен Санчес е родена през 1973 г. и е трето поколение журналист. Завършила е информационни науки в Университета в Мадрид, както и история и литература в Сорбоната и в университетите в Лондон и Оксфорд. Има пет деца. Заместник главен редактор на популярното списание ¡Hola! и главен редактор на ¡Hola!, Мексико.

Автор е на няколко романа: „Игра на дама“, „Слънчеви очила за дъждовни дни“, „С вкус на прясна лимонада“, „Щастието е чаша чай с теб“, „Забранява се неверието в съдбата“. За „Щастието е чаша чай с теб“ известната испанска писателка Ана Мария Матуте казва: Отдавна не съм се забавлявала толкова, четейки книга. Романът се превръща в бестселър в Испания и правата за него са продадени в редица европейски държави. „Щастието е чаша чай с теб“ е и първият роман на Санчес, издаден в България. Той моментално става хит, печелейки на писателката верни почитатели.

Следващите й книги, които излязоха у нас, са „С вкус на прясна лимонада“ и „Забранява се неверието в съдбата“ . Те бяха приети също много добре от читателите.

Сега Издателска къща „Хермес“ представя последния й роман – „Каймакът на обществото“

За книгата

kaimakat na obshtestvotoТя току-що е завършила университет, дъщеря е на собственика на най-известното испанско светско списание. И мечтае да стане журналист. Израснала е сред елита на обществото, за който всяка седмица се пише по медиите.

Една случайна среща в Париж води до първата значима задача в кариерата й. Тя поема статия за годежа на неустоимия английски херцог Нелсън Ноланд и неговата прекрасна, но непоносима италианска годеница Тереза Троти ди Висконти.

Със съветите на майка си и баба си, и най-вече с подкрепата на сестра си, тя иска да се докаже като журналист пред баща си. За да успее, младата жена трябва да се справи със ситуации, които подлагат на изпитание принципите, професионализма и вълненията на непокорното й сърце.

„Каймакът на обществото“ е роман, който разкрива с хумор и остроумие недостъпния свят, за който обикновено четем в светските хроники.

Вижте откъс от книгата тук!


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с книга, роман, Щастието е чаша чай с теб, Мамен Санчес, каймакът на обществото

Коментари