Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Излиза първата съвместна книга на Букай-баща и син за трудните взаимоотношения между родители и деца!

Публикувано на 11.01.2017 от adm 0 коментара

На 19 януари излиза дългоочакваната първа съвместна книга на Букай-баща и син за трудните взаимоотношения между родители и деца!

roditeli-i-deca_horhe-bukai-i-demian-bukaiИдеята за проекта се родила в процес на разговор, когато двамата колеги психолози и писатели открили, че освен общите възгледи намират и много противоречия помежду си, продиктувани от разликата във възрастта.
„Ако беше 30 години по-стар, щеше да се съгласиш с мен“ - пошегувал се със сина си Хорхе.
„Преди 30 години ти щеше да кажеш, че съм прав“ - отвърнал Демиан, като продължил шегата за сблъсъка между поколенията.

Ключова роля в писането на „Родители и деца. Трудните взаимоотношения“ изиграло общото турне на двамата психотерапевти и писатели в България през 2014 година. По думите им времето, прекарано в страната ни, много им е помогнало да избистрят идеята за книгата.

jorhe_demian_02

Хорхе и Демиан по време на посещението им в България през 2014 година

Родетели и деца. Трудните взаимоотношения“

Успехът ни като родители се измерва според това колко добре се справят децата ни в живота. Какво означава това? Много е просто – ако са щастливи и успешно преодоляват трудните ситуации, с които неминуемо се сблъскват, тогава мисията ни на родители е изпълнена.

Хорхе и Демиан Букай

Особеното в това заглавие е, че то е дело на двама психолози, представители на различни поколения. Те разглеждат отношенията в семейството от две допълващи се гледни точки: смелостта на младостта се сблъсква с мъдростта на опита. Изпъстрено с множество примери и разиграни ситуации, заглавието предлага нестандартен подход към решаването на проблемите в семейството. Това е книга, чиято цел е да изглади неразбирателството между деца и родители и да хвърли мост между поколенията.

За авторите

jorhe_demian

Хорхе Букай е роден в Буенос Айрес през 1949 г, където завършва медицина, а по-късно специализира в областта на психичните болести. Работи като психиатър и психотерапевт, води и собствено предаване в националната телевизия на Аржентина. По-късно се увлича от друга дейност – писането. Книгите му са преведени на над тридесет езика и се радват на огромен читателски интерес. Понастоящем живее в Буенос Айрес и Малага. Далеч от медицинската практика, посвещава времето си на двете дейности, които обича най-много – четенето и писането.

Демиан Букай е завършил медицина в Университета в Буенос Айрес и след това е специализирал психиатрия. Специалист е по гещалт-терапия, но е минал минал обучение и в други терапевтични практики.

Работи като терапевт-консултант на семейства, тийнейджъри и двойки.

Води семинари и уъркшопи в Аржентина, Уругвай и Мексико, като основно се фокусира върху употребата на литературата и киното като терапевтично и учебно средство.

Сътрудничи на испанското списание „Менте сана“ („Здрав Дух“).

Живее в Буенос Айрес със съпругата и с двете си деца.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с Букай, Хорхе Букай, Хорхе и Демиан Букай, деца и родители

Коментари