Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

„Камбаната“ от Недялко Славов беше представена на „Аполония“.

Публикувано на 08.09.2017 от adm 0 коментара

На 4 септември в град Созопол се състоя представянето на „Камбаната“ от Недялко Славов. Събитието предизвика изключително голям интерес и за пореден път доказа, че „Камбаната“ е истински литературен феномен. Организаторите на „Аполония“ споделиха, че тази година литературната програма на фестивала ще бъде запомнена със забележителното представяне на „Камбаната“, което събра в Художествената галерия читатели, писатели и поети от няколко поколения. Специално, за да уважат автора, дойдоха поетът Найден Вълчев, писателите Владимир Зарев, проф. Михаил Неделчев, Милен Русков, Мирела Иванова, Александър Чобанов, поетът Илиян Любомиров и др. Сред многото почитатели на Недялко Славов се оказа и актрисата Ана Пападопулу.

IMAG0945

Вечерта беше открита от управителя на „Хермес“ - Стойо Вартоломеев. Той сподели, че „Камбаната“ е книга, която е еднакво добре приета от читатели и критика. Доказателство за този рядък синхрон са стотиците положителни читателски отзиви и многото литературни награди. Припомняме, че след награда „Хеликон“ 2016, присъдена от авторитетно жури, през 2017 „Камбаната“ спечели безапелационно и „Цветето на Хеликон“ за най-продавана българска книга сред номинираните. Тази година тя беше отличена и с Национална награда „Христо Г. Данов“.

IMAG0955

По-подробно за романа говори Румен Леонидов. Думите му бяха изключително силни и емоционални. Той определи „Камбаната“ като Христо́ва книга и беше категоричен, че е дошло времето, в което ние трябва да спасяваме вярата.

След Румен Леонидов думата имаше авторът. Той благодари на всички, които са го уважили, на издателеля си и на организаторите от „Аполония“.

Вечерта завърши с дълга опашка за автографи и приятни разговори.

IMAG0958Екипът на Издателска къща "Хермес" благодари на читателите, които прочетоха и оцениха толкова високо "Камбаната". За по-малко от година книгата претърпя четири издания, а в края на септември ще излезе петото.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с недялко славов, "432 херца, камбаната

Коментари