Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Още един значим български писател идва в семейството на „Хермес“!

Публикувано на 08.05.2017 от adm 0 коментара

Сред имената на големи автори като Георги Мишев, Владимир Зарев, Недялко Славов, Емил Андреев и много други, които „Хермес“ издава, вече се нарежда и Александър Секулов.

На 11 май излезе второ преработено издание на „Господ слиза в Атина“ – един роман предчувствие, който не само трябва да бъде прочетен, но и изживян!

Това е първата от трите книги на Александър Секулов, които ще излязат със знака на „Хермес“. Другата година предстоят новите издания на „Колекционер на любовни изречения“ и „Малката светица и портокалите“.

За автора

A.Sekulov-portret

АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Гравьор на сънища“, „Островът“ и „Скитникът и синовете“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“. Драматург е на Драматичен театър – Пловдив. Носител на награда „Аскеер“ за пиесата „Няма ток за електрическия стол“.

За книгата

gospod_sliza_v_atina

Сред анархията на гръцката столица двама приятели прекосяват отвъд територията на парите и секса, за да срещат жена, която е не жертва, а ловец в ловните територии на мъжете.

Клер има всеки любовник, когото пожелае, но никога не губи свободата си заради любовта. Носи в себе си повече страст и самодостатъчност, отколкото един мъж може да понесе. Безцелният флирт и случайните връзки са първите две стъпки на любовната й свобода. Третата е самият край на връзката. Напуска мъжете, както големите кораби напускат Пирея – леко, призори, без вина.

Жени като Клер могат да бъдат обичани единствено в отсъствието им. Отвъд любовта, отвъд историята, отвъд всяко усещане за сигурност.

Това е „Господ слиза в Атина“. Роман предчувствие, който трябва не само да бъде прочетен, но и изживян.

В него има пророчески интонации, той буквално предсказва случващото се днес в Европа и в света. Един любовен триъгълник, в който сенките на героите падат през белите площади на Атина и стигат до тревожното зарево на връхлитащото ни бъдеще.

Отзиви

Толкова светъл, уравновесен и лишен от цинизъм е този роман, че ти се иска да се забравиш във всяко изречение.

Маргарита Бойчева, журналист

Когато „Господ слиза в Атина, пространствата и световете се срещат, греховете се изповядват, а законите се стъпкват от бягащи към себе си хора. Времето спира да отброява човешките избори и колебания. По празните улици на космополитния град настава божествена тишина.

Аделина Радева, журналист

Воайорството е основна тема на книгата. Веренски е воайор. Авторът е воайор. Господ е воайор. Романът е леко перверзен с дистанцирания си поглед към случващото се. Сексапилно, предизвикателно е това хладнокръвие. Но щом Господ го владее така добре, нека вземем няколко урока. Гледайки отблизо.

Лидия Манолова, журналист


Тази публикация се намира в Новини начална и беше тагната с Александър Секулов, господ слиза в атина

Коментари