Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“ в Стара Загора

Публикувано на 12.05.2017 от adm 0 коментара

След успешни премиери в Пловдив и Видин, книгата „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“ ще бъде представена и в Стара Загора.

Заповядайте на 12 май (петък) от 18,00 ч.

в РБ „Захарий Княжески“, бул. „Руски“ 44

PASSi flaerche Stara Zagora_16x11

Соломон Паси – между смелите идеи и успешната им реализация

Какво е общото между влизането на България в НАТО и един трабант? Между българското присъствие в Антарктида и Космоса и една неправителствена организация? Между членството в Европейския съюз и общото зарядно устройство за подвижните телефони? И въобще между смелите прогнози и последвалото ги неизбежно сбъдване?

Вероятно мнозина ще се досетят, че „общото“ най-много приляга на Соломон Паси. Един съвременен български политик, който безспорно можем да определим като един от най-нестандартните и в същото време най-успешните в най-новата ни история.

Тази книга ни припомня колко важно е в политиката да се служи на големи каузи, да се поставят високи летви, да се извършват непопулярни, но не и популистки действия за достигането на голямата цел. Тази книга по-скоро потвърждава, че смелите идеи в крайна сметка биват реализирани. Защото те са продукт на сериозна мисловна дейност, на мощна ерудиция, на висок ценз и най-вече на желанието да бъдат в услуга на държавата и обществото. В по-голямата част нещата, които Соломон Паси е предвидил, в крайна сметка са се случили или предстои да се случат. И това го нарежда сред онези личности, които кореспондират с въжделенията на света през ХХI век.

Максим Минчев


Тази публикация се намира в Без категория

Коментари