Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Разковничето на успешната връзка в 100 прости правила

Публикувано на 03.05.2017 от adm 0 коментара

На 4 май излиза „Правилата на брака“ от Хариет Лърнър. Книгата е ново попълнение в серия „Психология за всеки ден“. Кратко, ясно и разбираемо авторката предлага изпитани рецепти за подобряване на отношенията. Съветите са разумни и приложими, а чувството за хумор на Хариет Лърнър прави „Правилата на брака“ приятно и полезно четиво.

 

Правилата на брака

Мит ли са идеалните отношения в забързаното ни ежедневие?

Според повечето хора, в наши дни е много трудно да се създаде сериозна и дълготрайна връзка, а още по-трудно – да се запази. И въпреки семейните терапии, множеството книги за самопомощ и съветите на експертите, броят на разводите и самотните хора расте.

GettyImages-74583138-5883c8193df78c2ccdda3e5a

Съвременният човек има множество отговорности и страда от хроничен стрес. Новите технологии предлагат все повече и по-атрактивни развлечения и човек неусетно става пленник на виртуалната реалност. Живото общуване е затруднено. Ето защо дори перспективни връзки се разпадат все по-лесно с мисълта, че някой по-добър чака зад ъгъла. Проблемът обаче е, че при всеки следващ партньор нерешените междуличностни проблеми изникват отново. Така неуспешният модел се преповтаря.

Митът за идеалната връзка отдавна е рухнал. Няма перфектни партньори. И въпреки това, едва ли има човек, който не желае връзката му да проработи.

За това обаче е нужна всеотдайност, решимост и известна доза здрав разум. Хората много често разрушават брака си, защото се чувстват безсилни да променят статуквото.

В „Правилата на брака“ Хариет Лърнър – уважаван психотерапевт и семеен консултант, предлага практични съвети за преодоляване на проблемите във връзката и възвръщане на хармонията между партньорите.

Разковничето на успешната връзка в 100 прости правила

taina-uspeshna-vryzka

Според авторката на този наръчник успешните взаимоотношения могат да се сведат до стотина прости правила. В книгата се засягат не само вечните проблеми като „Той не споделя с мен“ и „Не мога да разбера какво иска тя“, но и наскоро появили се предизвикателства като изневерите във виртуалното пространство. От наръчника ще научите:

  • как да стоплите отношенията и да овладеете негативните емоции

  • как да общувате открито и да обсъждате проблемите, без да засягате другия

  • как да избегнете ненужните спорове

  • как да преодолеете отчуждението

  • кога да поставите граници и да защитите достойнството си.

 

 


Тази публикация се намира в Без категория, Любопитно, Новини начална и беше тагната с Психология за всеки ден, правилата на брака

Коментари