Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

„Съвременната Джейн Остин“ с нов роман.

Публикувано на 21.06.2017 от adm 0 коментара

На 29 юни излиза „Лятото преди войната“ новата книга на Хелън Саймънсън,

позната у нас с романа „Последната битка на майор Петигрю“.

Наричат Хелън Саймънсън „съвременната Джейн Остин“. И има защо.

С богатия си език, английски хумор и остроумен диалог,

тя продължава традицията на великата си предшественичка.

 

За авторката

 heather-simonson-e1460608626488

Хелън Саймънсън e родена в Англия. Завършила е Лондонския колеж по икономика и е работила като специалист по туристически реклами. Впоследствие се премества в Америка.

Живее заедно със съпруга си и двамата им синове в района на Вашингтон.

Благодарение на семейството си Хелън Саймънсън успява да сбъдне голямата си мечта – да стане писател. Пътят е дълъг, но резултатът определено си заслужава.

За книгата 

lyatoto predi voynata ot proekt

 

Източен Съсекс, 1914 г., краят на поредното безметежно английско лято. Студентът по медицина Хю гостува на любимата си леля Агата в крайбрежното градче Рай. Към тях се присъединява и братовчед му Даниъл, който учи в Оксфорд и мечтае за бохемския живот на поет.

Агата току-що е рискувала репутацията си, издействайки назначението на жена като преподавател по латински език в местното училище. Това нечувано нововъведение се сблъсква с огромния скептицизъм на консервативното провинциално общество.

След като се запознава с новата учителка, Агата също е обзета от съмнения. Беатрис е много по-свободолюбива и привлекателна, отколкото подобава на учителка. Тя вярва в силата на образованието и държи да остане свободна от брачните окови. Чарът на Даниъл и чудесният характер на Хю обаче я карат да преосмисли решението си.

Идиличният живот в английската провинция е към своя край. Жителите на Рай са повлечени във вихъра на Първата световна война, който поставя на изпитание крехкия прогрес и закостенелите традиции.

Беатрис и Хю откриват път един към друг, а светът покрай тях си поема дъх и като на шега прави крачка към бездната...

Отзиви

„Лятото преди войната“ ще се хареса на почитателите на „Имението Даунтън“.

Уошингтън Поуст

Книга за достойнство и кураж... Отлично написана и морално устойчива.

Къркъс Ривю

Този роман ще бъде приет радушно от феновете на „Последната битка на майор Петигрю“, но и от всеки читател, който се интересува от историята на Острова и харесва специфичния английски хумор.

Буклист


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с Последната битка на майор Петигрю, Хелън Саймънсъ, лятото преди войната

Коментари