Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

 

 

 

 

Издателска къща „Хермес“ е основана през 1991 година в Пловдив. Днес „Хермес“ е едно от най-модерните и бързо развиващи се издателства в България със собствена верига от книжарници и повече от 90 служители.

Доказателство за успеха на „Хермес“ са хилядите ни верни читатели, които вече 25 години се доверяват на нашия избор. Съобразявайки се с техните вкусове и с последните тенденции в световното книгоиздаване, ние професионално и отговорно избираме всяка книга, която издаваме. До момента със знака на „Хермес“ са излезли над 2500 нови заглавия с общ тираж над 23 000 000 екземпляра.

 

От 1991 година до днес издателството непрекъснато се развива и обогатява. Започвайки с романтични четива, днес „Хермес“ предлага разнообразна продукция за всички възрасти и вкусове.

Благодарение на „Хермес“ на български бяха издадени книги от световни бестселърови автори като Марио Варгас Льоса, Хорхе Букай, Аджан Брам, Нийл Доналд Уолш, Ричард Бах, Виктор Франкъл, Ървин Ялом, Джеймс Патерсън, Даниъл Силва, Жозе Родригеш душ Сантуш, Александра Маринина, Нора Робъртс, Мамен Санчес, Джоджо Мойс, Лиан Мориарти, Франсис Мейс, Мария Дуеняс и много други.

А един от авторите ни – Хорхе Букай, се превърна в истински феномен на книжния пазар през последното десетилетие. Гостуванията му в България бяха определени от медиите и от многобройните му почитатели като най-значимите литературни събития.

Истинска сензация предизвикаха и книгите на Джоджо Мойс. След огромния международен успех на „Аз преди теб“ и „След теб“ тя покори сърцата и на родните читатели, които я изстреляха директно на върха на всички класации.

За всички любители на вкусната и здравословна храна издадохме книгите на двамата най-известни кулинари в света – Джейми Оливър и Гордън Рамзи.

„Хермес“ изготви и специална програма за издаване на българска литература. За нас е удоволствие, че със знака на издателството излизат книги на писатели като Георги Мишев, Блага Димитрова, Владимир Зарев, Недялко Славов, Марко Ганчев, Иван Теофилов, Георги Константинов, Емил Андреев, Васил Георгиев, Ивинела Самуилова и др. Забравеният шедьовър на Георги Божинов „Калуня-каля“ месеци наред оглавяваше класациите за художествена литература и се превърна в най-продавания български роман – с над 25 000 екземпляра! „Калуня-каля“ спечели признанието на литературната критика и читателите и е една от най-стойностните книги през последните десетилетия.

Много добре се развива и детският сектор на издателството. Много харесвани от децата са луксозните ни издания, коледните книжки, енциклопедиите и образователните книги, както и най-популярната ни серия „Златно перо“.

Като социално ангажирана фирма, „Хермес“ се включва в много дарителски акции, както и в инициативи за стимулиране на интереса към книгата и популяризиране на любовта към четенето сред младите хора в България. Носители сме на наградата на „Червения кръст“ за Дарител на годината, осъществени са дарителски актове в подкрепа на изграждане на християнски храмове в България. В навечерието на 25-годишнината Издателска къща „Хермес“ дари книги на читалищни библиотеки на стойност 25 хиляди лева.

През последните години „Хермес“ създаде и национална верига от 13 книжарници със знака на издателството в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Велико Търново. Така ние все повече се приближаваме до своите читатели и техните вкусове.

 

Под мотото „Книги за всеки в семейството“ в книжарници „Хермес“ се предлага разнообразие от художествена, справочна, научнопопулярна и учебна литература, енциклопедии, четива, илюстровани издания, книжки за най-малките, канцеларски материали, образователни игри. В книжарници „Хермес“ се организират много премиери, детски празници, срещи с писатели и други културни събития.

В социологическите проучвания, които се направиха през последните 10 години в книжния сектор, читателите посочват „Хермес“ като най-популярното издателство в България. Ние сме изключително трогнати от това признание и поемаме отговорността да издаваме все по-добри и по-добри книги, които да съпътстват живота на нашите почитатели и да им бъдат полезни.

 

 

С книгите на „Хермес“: Споделете радостта от четенето!

 

 

 

 

 

 

 

 

Контакти

Издателска къща "Хермес"
Централен офис:

4000 Пловдив
ул. „Богомил”, № 59, ет. 3
п.к. 4077
Тел: 032/630 630
032/608 100
Факс: 032/608 199
E-mail: info@hermesbooks.com
 

 

 

Програмен отдел  

Програмен директор - Валентин Георгиев
E-mail:
valentin@hermesbooks.com


Отговорни редактори:
 

Художествена литература - Ивелина Балтова;
E-mail: ivelina@hermesbooks.com; 

 

Детска литература - Даниела Атанасова;
E-mail: daniela@hermesbooks.com; 

 

Българска литература
E-mail: rakopis@hermesbooks.com; 

 

 

Счетоводен отдел

 Главен счетоводител - Светлана Кокова

Тел: 032/608 194
E-mail: svetla@hermesbooks.com


 

Отдел Маркетинг и продажби

гр. София
Мениджър продажби
- Стоян Дринов
E-mail: stoyan@hermesbooks.com
тел.: 032/608 107

Реклама и PR - Десислава Добрева
E-mail: desislava@hermesbooks.com
тел.: 02/978 6644

 

 

 Книжна борса "Болид":
1592 София
жк. Дружба 1
бул. "Искърско шосе" № 19

Тел./факс: 02/978 66 44

E-mail: sofia@hermesbooks.com

 

Книжна борса "Хермес":
4000 Пловдив
бул. "Княгиня Мария Луиза" № 72

Тел.: 032/634 634
Факс: 032/630 525
E-mail: plovdiv@hermesbooks.com