Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Акушерката от Венеция - книга 1

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Нормална цена: 11,95 лв.

  отстъпка -20%

  Промоционална цена: 9,56 лв.

  ISBN: 9789542611226
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2012г.
  Страници: 272 стр.
  Размер: 13x20
  Тегло: 0.2700 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Славата на младата акушерка Хана, способна да се справи и с най-трудните израждания, се носи из средновековна Венеция. Никой дори и не подозира, че тя използва необичаен инструмент – сребърни акушерски лъжици, които улесняват появата на новородените на бял свят.

  Хана и съпругът й Исак живеят скромно в еврейското гето и копнеят за детенце. Немотията подтиква Исак да замине за Леванта, но по пътя е пленен и продаден като роб в Малта.

  Една нощ на вратата на Хана се появява граф Ди Падовани. Съпругата му Лучия от два дни се мъчи да дари живот на наследника им и единствено Хана може да й помогне. В замяна й обещава богата отплата. Акушерката е изправена пред съдбоносен избор, който ще преобърне живота й.

  Дали да пренебрегне папския декрет и да окаже помощ на родилка християнка, излагайки на смъртна опасност целия еврейски квартал? Или да отхвърли горещата молба на графа, пропилявайки възможността да спаси живота на своя любим?

  Изборът й я въвлича в опасните тайни на аристократичното семейство. Те застрашават не само нейния живот, но и този на Матео, новородения наследник на рода Ди Падовани. Избухналата чумна епидемия отнема живота на хиляди венецианци. Младата акушерка е сред оцелелите, които са като в капан в града на каналите.

  Принудена да убие благородник, Хана се впуска в отчаяно бягство...

  Мнения на клиент

  Коментар от Валерия
  Здравейте! Очаква ли се да бъде налична отново?
  (Публикуван на 03.05.18)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Акушерката от Венеция - книга 1

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Акушерката от Венеция“ е роман за невъобразимата сила на духа на една жена и за безрезервната любов на един мъж към нея!


  Историята ни доказва за пореден път как, изправен пред


  изпитания, човек може да извърши немислими, дори


  забранени неща, за да предпази хората, които обича!


   


   


  Книгата беше в списъка ми за четене още от няколко седмици насам. Признавам си, че първоначално бях привлечена от красивата корица и от думата Венеция в заглавието. След като прочетох няколко страници, бях абсолютно погълната от майсторския начин, по който авторката преплита съдбите на героите. Прочетох я на един дъх и със сигурност мога да кажа, че книгата се превърна в една от любимите ми!


   


  Вдъхновена от реални събития, авторката описва живота на евреи и християни през шестнадесети век във Венеция. Единственото желание на младите съпрузи евреи – Хана и Исак, е да имат дете, но съдбата им отрежда друго. Двамата живеят скромен живот, докато бедността не подтиква Исак да замине на изток и впоследствие да бъде пленен и продаден като роб в Малта. От момента на заминаването му единствената цел и на двамата е да се съберат отново заедно в любимата им Венеция. Съдбата ги изправя пред трудни избори, които предопределят не само техния живот, но и този на хората около тях. В своя път един към друг те потъпкват своите принципи, стават жертва на предателства, но любовта и добротата дълбоко в тях ги води и пренебрегвайки себе си, те спасяват много животи. В края на романа и двамата са възнаградени, животът им се усмихва и им предоставя две възможности: да се завърнат в любимата Венеция или да започнат нов живот на ново място.


   


  Авторката споделя, че посвещава този роман на силния дух и на смелите действия на жените, чиито действия не са записани на хартия. Освен това послание аз долових и друго: безусловната любов на един мъж към неговата съпруга. Във времена, в които жените са били по-нисшестоящи от своите мъже, все пак е имало и такива мъже, които са приемали своите съпруги като равни и са се отнасяли към тях с безрезервна обич и уважение.


   


  Още след последната буква на това ревю започвам продължението на романа – „Акушерката от харема“, за да разбера какво ще се случи с Исак и неговата любима – смелата Хана.


   


   


  Белла Христозова