Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Албум Филипополис

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  60,00 лв.
  ISBN: 9786197473063
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 128 стр.
  Размер: 29x21
  Тегло: 0.7550 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Има книги, в които написаното за известен град или държава създава чувството за натруфена митологичност или премълчана недостатъчност - чувството, че споделеното е леко преувеличено или недоказано, а предполагаемото от съвременниците едва ли не е укривано сред ръкописите на историците.

  Албумът "Филипополис" има за цел да популяризира не само богатото архитектурно наследство на античния Пловдив, но и да пресъздаде дейсвителния образ на града - така, както е изглеждал преди около две хилядолетия. Възстановката на града, на неговите най-важни обществени и жилищни сгради, укрепителна система и инженерни съоръжения - макар и до известна степен предполагаеми - се базира на точна археологическа документация, като е използвана литература и проучвания за архитектурата на древния Рим и неговите провинции.

  Албумът е и ориентир сред лабиринта от епохи, застинал не в безмълвни руини, а прероден чрез разкази за миналото на града ни. Защото Филипополис е съвкупността от спомени, развалини и снимки, върху които времето е съградило вечността, надживяла суетата на мимолетната съвременност. Един град е история на нравите и обичаите, подредени като древен пъзел из калдъръмите на стръмните му улички, по булевардите, по къщите - история, надвесена от балкона на изминалото време, в очакване на следващия събеседник.

  От авторите

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Албум Филипополис

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг