Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Анатомия на илюзиите

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  16,90 лв.
  ISBN: 9789542716198
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2015г.
  Страници: 432 стр.
  Размер: 14x21
  Тегло: 0.3800 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  "Анатомия на илюзиите" успя да предизвика литературен фурор и още с дебюта й нареди Людмила Филипова сред най-успешните имена в съвременната проза. Романът е преиздаван вече седем пъти в България, а отскоро в Турция и Гърция. Филмовата компания Синеграф работи по заснемането на международен сериал по книгата, чиито работно заглавие е "Стената между нас". В новото редактирано и допълнено издание на "Анатомия на илюзиите" авторката обогатява сюжета с нови елементи, залегнали и в сценария на сериала. В отговор на молбите на многобройните си почитатели, Людмила Филипова дописва и кратко продължение към него в няколко глави.

  Людмила Филипова е автор на романите "Анатомия на илюзиите", "Червено злато", "Стъклени съдби", "Мастиленият лабиринт" и "Антихтонът на Данте".

  Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като уважавания американски Hidden River и за втори кръг на европейския Prix du Livre Europeen 2008.

  "Анатомия на Илюзиите" е дебютният роман на младата авторка Людмила Филипова. Тя е икономист по професия, завършила УНСС и MBA към City University. Людмила е работила като маркетингов специалист към редица български и международни компании, както и за известни български бизнесмени като П. Блъсков, Васил Божков, П. Манджуков, както и за ББК “Възраждане”. На българската публика тя е известна с работата си като журналист към ТВ 7 ДНИ, главен редактор на сп. "Маркетин & Медия", и с редица статии и анализи, излезли в българския печат. Последните години, Л. Филипова нашумя в медиите с опитите си да издаде мемоарите на дядо си Гриша Филипов (министър-председател на България 1981 - 1986г). Издаването им бе възпрепятствано от спорни авторски права в семейството. В книгата си авторката е използвала натрупаните знания и впечатления от богатата си и разностранна бизнес и политическа кариера.

  "Държите в ръцете си доказателство, че и най-вулгарните теми на нашия живот могат да бъдат поднесени с доброта и обич. Когато го прави Людмила Филипова"

  Любен Дилов - син


  "Анатомия на илюзиите" е като анимационен филм, в който познатите любими образи от детството се разтапят в модерни кошмари. Това не е книга, а документ кой какъв е днес. И кое вчерашно време ни създаде. Биография на порастването. Порастване, в което главният герой е смъртта. А трябваше да е червенокосо момиченце."

  Мартин Карбовски


  "Този роман е споделеност. В него няма тайнство или някаква абстрактност. Книгата споделя твоите, моите, а бе, въобще нашите неща и патила. Тази книга трябва да се смислови. …това е една вълшебна книга, написана от една млада жена. А щом тя прави вълшебства, значи е някакъв вид вълшебница или заклинателка. Надявам се да е от добрите."

  Ставри Калинов


  "Тази книга е четиво, притежаващо огледалната и заслепяваща понякога до ослепяване повърхност на живия живот. Това е чиста проба човешки разказ без примеси на натрапчиви внушения, без сюжетни залитания и неоснователни авторски прищевки. Една чисто по женски интелигентно споделена интуиция, с помощта на която писателката рисува портрета на човешките съдби, житейската ирония и многото разбити и оцелели илюзии."

  Виктор Пасков

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Анатомия на илюзиите

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг