Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Английският съсед (твърда корица)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Английският съсед (твърда корица)

  от Михаил Вешим
  издател: Сиела
  20,00 лв.
  ISBN: 9789542827801
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 232 стр.
  Размер: 15х22
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Ново, юбилейно издание на романа „Английският съсед” на Михаил Вешим с илюстрации от художника Дамян Дамянов.

  В юбилейната книга Вешим разказва как му е хрумнала идеята за този сюжет и кои са лицата, вдъхновили персонажите в романа.

  ‌Романът излиза през 2008 г. и бързо става популярен сред читателите. Преведен е на няколко езика. Същата година е сред десетте книги, номинирани за Литературната награда на Европейския парламент. По книгата е заснет и телевизионният сериал „Английският съсед“, продукция на БНТ, с режисьор Дочо Боджаков.

  Село Плодородно, някъде в България. Там жителите му са хора в разцвета на силите си, но желанието им за работа е в упадък. Те не искат да печелят от земята си, а от тотото. Затова доматите им са турски, морковите – македонски, а ракията – шотландска... Шотландската ракия се сервира в местния бар „Лондон“, където редовен посетител е българинът Нотингам Форест...

  Един хубав ден в Плодородно пристига истински англичанин от Манчестър, който си купува къща. След къщата купува и трактор, за да разоре буренясалите земи на селото. Докато той бръмчи с трактора си, в главата на съселяните му бръмчат други идеи – за местни и глобални далавери.

  Как става така, че след време поданикът на Кралицата коренно се променя – сгъва си шапка от вестник „Гардиън“, почва да ругае английския парламент и да се изказва против монархията.

  Всичко това – в романа „Английският съсед“ от Михаил Вешим. Една българска история, която се чете на един дъх и с усмивка.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Английският съсед (твърда корица)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг