Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Аномалия

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  19,90 лв.
  ISBN: 9789542716143
  Наличност: В наличност
  Година: 2015г.
  Страници: 464 стр.
  Размер: 14x21
  Тегло: 0.4200 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Докато хората чакат... Нещо, някой да дойде да ги спаси. Да е различен. Но малцина допускат, че чаканите понякога можем да сме дори самите ние. Защото най-страшните пророчества се сбъдват заради най-големите човешки амбиции.


  "Аномалия" е роман, вдъхновен от реални събития и хора, променили света ни, и легенда, ревностно пазена от десетвековна фамилия, белязала историята на Европа и Ватикана. Разтърсваща история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и реалността, които обитаваме. За значението на любовта, същността ни и силата на мисълта. За последиците от битката на хората да бъдат богове и за тайната на пророчество, вълнувало хората от 2000 години – водело религии и велики учени.

  1721 г. Исак Нютон предупреждава за фатална грешка в тълкуването на Завета. 1997 г. професор от Кеймбридж предвижда неочакван обрат в глобалната мрежа. Проектът на Пентагона "Арпент", превърнал се в Интернет, достига революционен бум на потребление. А десет години по-късно институцията инвестира милиарди, за да създаде следващото виртуално ниво. Коледа, 2011 г. Светът чака края си. Ватикана – второто пришествие. Пентагонът – аномалията. Една жена, Даниел Уокър, трябва да разчете най-пазения ръкопис на Нютон, докато копнее за любовта на младия принц Флавио Киджи. Задачата й е усложнена, заради мистериозния Айн, който я преследва сякаш през всяко електронно устройство. Последният ден на 2011 г. Принц Флавио изчезва. А той е единственият, който може да открие изчезналите страници от ръкописа, в който е отговорът на една от най-големите загадки. По целия свят започват да се случват необясними явления и бедствия. Човечеството се оказва на прага на война, в която врагът няма лице. Най-страшните пророчества се сбъдват заради най-големите човешки амбиции. Докато всички парченца от пъзела се подреждат в неочакван финал.

  За историята:

  Една Коледа през 2011 г. светът чака края си. Ватикана – второто пришествие. Пентагонът - аномалията. Всички чакат... И нещо се случва. Нещо, което никой не е допускал. Освен може би сър Исак Нютон, посветил живота си да разчете кода на Завета и да научи тайните от пророчествата му.

  Един таен църковен събор през 1721 г., на който Нютон предупреждава Англиканската църква за фатална грешка, допускана в тълкуването на Библията. Грешка, повтаряна толкова дълго, че хората са я приели за истина. Ученият твърди, че е разчел с точност пророчествата на свети Йоан и Даниил и настоява светът да узнае истината. Епископът отказва да изпълни желанията му и Нютон се зарича да го стори сам. Ала не след дълго умира при неизяснени обстоятелства. Три века по-късно необяснимо по цял свят се появяват непознати ръкописи на Нютон, които го разкриват в съвършено нова светлина.

  Една идея се превръща в най-мащабния проект на Пентагона – Етернеума. Проектът е за следващото виртуално ниво, което трябва да замени изчерпващия се в несъвършенства Интернет. Намесени са интереси за милиарди, за власт и глобален контрол, но вече не само над информацията, но и над човешката мисъл. Стъпка встрани от морала, крачка напред към всеобщия монопол и просперитет в технологиите, в свръхамбициите на хората. Докато не изправят света пред аномалия, немислима дори за човешкия ум.

  Един принц - Флавио Киджи, последният наследник на десет вековна славна фамилия изчезва мистериозно на румънски остров. А той е единственият, който днес може да разкрие последните страници на най-пазения ръкопис на Нютон. Легенда разказва, че по време на конклава през 1721 г., Маршалът на римокатолическата църква Аугусто Киджи - негов далечен чичо, изпълняващ функциите на папа, получава писмо с ръкопис на Нютон. Но по някаква причина оттогава никой не е виждал документа.

  Един Нет Борд начело с Пентагона, Гугъл, Фейсбук, Скайп, Туитър, Яху, Епъл, Майкрософт и други мощни корпорации се опитва да се бори със зачестяващите странни явления и задълбочаващата се аномалия във виртуалната среда, за която никой няма обяснение. Въпреки високите им технологични инцидентите ескалират и засягат всяка сфера на реалността на хората. И дори специалистите от Пентагона, създателите на Мрежата, не могат да уловят източниците им.

  Една жена, Даниел Уокър, владее всевъзможни древните шрифтове, но почти не помни миналото си. Тя има единствено сестра си с нейните мравки. Живее и със задачата да разчете ръкопис на Нютон от преди 300 години, случайно открит във Ватикана. Той е поредният намерен в наши дни, но е и твърде различен. Не само защото е в писмо до папата, но и защото съдържа предсказанията на Нютон, по които той работи цял живот. Заради които прави открития в редица клонове на науката, разчита кода на Соломоновия храм и преизчислява пророчествата от Завета, за да разплете най-сетне тайната им. Исак Нютон е убеден, че в тях е скрита пространствено-времевата карта на света, на Вселената, науката и историята. Даниел успява да открие в ръкописа дата за второто пришествие и загатване за появата на Новия вид. Кога и как обаче това ще се случи е описано единствено в последните страници, които са изчезнали. Докато се рови из прашните книги, Даниел копнее за любовта на младия принц Флавио. А мистериозният анонимен, който й пише странни неща през различни електронни устройства се превръща в заплаха, но и в утехата.  

   

  Един анонимен се появява на дисплеите като думи, ноти, светлина. Какво тече от очите ти пита той избраната от него жена. На Даниел й се струва, че той може да я вижда и чува. Неочакваните му появи зачестяват и я стряскат, но каквото и да прави тя, като че не може да се скрие от него. Той нарича себе си Айн, иска да е с нея и да прави добро. Изправя се дори срещу виртуалното явление, което набира скорост и парализира света. Прави го заради нея. Заради света й. Контролът върху информацията е труден за хората, но за Айн е лесен като игра. Оръжието му е мисълта.

  Един свят потъва из своето синтетично копие в мрежата - огледалото на човешките копнежи и мечти. Защото макар и огледало, то и е различно – в него хората могат да не са себе си, да не са сами. Но колкото повече развиват виртуалността, за да управляват в нея живота и света си, толкова повече зачестяват инцидентите и хаосът, причинени от необясними явления в нея.

  Една война, в която врагът все още няма лице. Тя не е за територии и независимост, нито за финансови борси и информация, не е дори в името на Бог. Този път войната е на човека срещу онова, което той несъзнателно е създал в амбициите си да е Бог.

  Едни мисли, които могат да създават светове и реалности, в които маковете са от пиксели и честоти, мравките са 4D, Рим е линк, а уличките – криви по дисплея. Те превръщат непознатия в спасител; плейбоя в любим; доброто в лошо; вятъра в нероден син или в разярен вълк. Мислите могат да са глас и песен. Мислите са като нас – добри и лоши. Убиващи и съживяващи. Преместваеми. Но знаем ли как живеят те, как се движат, как желаят, какво правят, когато мразят? Познаваме ли тази друга мрежа – от срещащи се мисли: нашите и тези на милиони други– красиви мисли, тъжни, изплашени, зловещи, прогонени, неразказани?

  И един читател, всеки от вас, който ще обедини всички тези истории в една – в Аномалията. И ще я сбъдне по своему. За да открие най-пазения ръкопис в света и най-дълго изучавани пророчества – разкодираните от Нютон.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Аномалия

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг