Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Автономията ????

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  14,00 лв.
  ISBN: 9786199031438
  Наличност: В наличност
  Година: 2015г.
  Страници: 320 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.4200 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  След феноменалния успех на „Северозападен романь“, дебютната книга на Стоян Николов-Торлака, своята присъда от читателите очаква вече и нейното продължение „Автономията????“.

  Макар за „Северозападен романь“ да имаше противоречиви очаквания, той не претърпя почти никакви от предполагаемите критики. Северозападният му диалект не се оказа толкова труден за разбиране от несеверозападните читатели. Хората, незапознати с него, просто ползваха речника и споделяха, че са им трябвали няколко страници, за да „влязат“ в текста. На пръв поглед грубоватият му стил пък, не предизвика възмутени цъкания с език. Моралистите може би така и не са разлистили романа, но хората, които оценяват, когато нещата се казват с истинските им имена, разбраха искреността и това, че под вулгарния език се разказва истинска история. Книгата просто постигна целта си – да накара четящия я да се замисли, забавлявайки се.

  И ето, година по-късно от печат излезе и продължението. Със същата бруталност, с още по-голяма откровеност, с много теми за размисъл, с неустоим хумор и малко повече сарказъм. „Автономията????“ не е „Северозападен романь“-2. Тя е самостоятелна книга, разказваща завладяващи истории. В нея развитие търпят добре познатите герои, но на преден план излизат и второстепенни досега персонажи. Има преплитане на повече сюжетни линии. Има и повече аналогии с тази България, в която живеем. Понякога метафорите на Торлака оставят горчив вкус в устата и карат читателя да спре, за да осмисли цялостната картина, нарисувана от автора и действителността. Но ги има и забавните моменти, разбира се – неподражаемото абсурдно черно чувство за хумор на писателя не може да бъде сбъркано!

  За непознаващите северозападния диалект отново има речник – обновен и допълнен.

  А защо са въпросителните в заглавието? Аналогията е с тефтерчето на Васил Левски, а връзката с текста и с настоящето всеки читател трябва да открие сам…

  ***

  Стоян Николов-Торлака е автор на безкомпромисни публицистични текстове. Писал е за в. „Сега“, OffNews и други, а в момента има неделна коментарна рубрика в Биволъ.бг. „Северозападен романь“ е неговата първа публикувана книга, която успя да се превърне в едно от най-търсените заглавия през изминалата година.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Автономията ????

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст