Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Александра Маринина

Александра Маринина

         Александра Маринина е безспорната руска кримикралица. Има над 40 написани романа, които са преведени на над 26 езика. Гостувала е в страната ни два пъти – през 2001 г. и 2011 г.

Романите на Маринина са продадени в над 43 милиона тираж, което я превръща в най-четения и обичан съвременен руски автор. Самата тя смята, че международният й успех се дължи на факта, че в книгите й се разглеждат общочовешки теми, а сюжетите са много актуални във време, когато борбата с престъпността е приоритет не само в Русия, но и в много други страни. Книгите й са преведени в държави като Китай, Япония, Бразилия, България, Аржентина, Германия, Португалия, Франция, Турция, Гърция и много други.

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева.

Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. е водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността.

Маринина е носител на редица награди. През 1998 г. е отличена като „Писател на годината“ на Международния панаир на книгата в Москва, през 2005 г. получава националното отличие „Олимпия“ като жена, чиито книги имат неоспорим принос към руската култура, а през 2006 г. е призната за „Писател на десетилетието“. Романът й „Последно разсъмване“ е носител на награда за криминален роман на 2014 г. в Русия.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 • Равновесие на леда

  Равновесие на леда

  от Александра Маринина
  11,95 лв.

  Неналичен

  На професионалния език на фигуристите чувството за лед се свързва с умението да се запази равновесие дори в най-сложната ситуация.

 • Призрачна музика

  Призрачна музика

  от Александра Маринина
  9,95 лв.

  Неналичен

  В колата си е взривена Елена Дударева – собственичка на преуспяваща туристическа агенция. Следователите по случая не могат да установят причините за убийството.

 • Законът на трите отрицания

  Законът на трите отрицания

  от Александра Маринина
  12,95 лв.

  Неналичен

  Анастасия Каменская се възстановява в болница от счупен крак. Нестихващите болки я карат да потърси помощта на специалистка по алтернативна медицина, но когато се обажда по телефона, разбира, че жената е убита.

 • Градска тарифа

  Градска тарифа

  от Александра Маринина
  13,95 лв.

  Неналичен

  Анастасия Каменская поема случай на убийство на млада жена, която е съжителствала с техен колега от отдела за борба с наркотрафика.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2