Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Дан Браун

Дан Браун

Роден е в Ексетър, Ню Хампшир и е най-възрастния от три деца. Дан Браун се дипломира през 1982 година в колежа Амхърст където е бил член на Psi Upsilon братство. Браун се премества от родния си град в Ню Хемпшир през 1993 година.

 

Дан Браун е най–четения автор на трилъри в САЩ в момента.

Син на професор по математика и изследователка и изпълнителка на църковна музика. Завършва колежа Амхърст и академията в Ексетър,където и преподава по–късно английски език. Женен. Живее в Ню Ингланд.

 

Син на професор по математика спечелил президентска награда и на професионален дълбоко уважаван музикант, Дан израства заобиколен от странни идеи за науката и религията. Тези допълнителни представи го вдъхновили да напише своя бурно аплодиран роман, "Шестото клеймо", трилър сравняващ науката с религията, чието действие се развива в швейцарска физичека лаборатория и Ватикана.

 

Съпругата на Дан Браун, Блит, историк на изкуствата и художкик-съдейства за неговите изследвания и го придружава по време на честите му изледователски пътувания, включително в Париж, където те прекарват известно време в Лувъра във връзка с трилъра му "Шифърът на Леонардо". " Шифърът на Леонардо" има продадени 70 милиона копия по целия свят. И "Шифърът на Леонардо" и "Метеоритът" са били адаптирани за филм от Columbia Pictures.

 

Петият роман на Дан Браун е озаглавен "Изгубеният символ". Той излиза през 2009 г. През 2013 г. вече е факт и бестселърът "Ад" /Inferno.

Ако искате да откриете повече информация за Дан Браун, включително интервюта и снимки, посете неговия официален уебсайт www.danbrown.com.

 

 

Задай във възходяща посока
 • Шифърът на Леонардо

  Шифърът на Леонардо

  от Дан Браун
  16,99 лв.

  Неразгадаем шифър, скрит в произведенията на Леонардо да Винчи.
  Поразителна истина, скрита от векове...

 • Шестото клеймо

  Шестото клеймо

  от Дан Браун
  16,99 лв.

  Древно тайно братство възкръсва от забравата с ужасяваща мощ! Борбата между наука и религия се превръща във война!

 • Цифрова крепост

  Цифрова крепост

  от Дан Браун
  16,99 лв.

  Мистериозно кодирано съобщение разтърсва коридорите на властта...

 • Метеоритът

  Метеоритът

  от Дан Браун
  16,99 лв.

  Дълбоко в арктическия лед се намира нещо смайващо. То е очаквано от години. В него се крие невероятна загадка.

 

Задай във възходяща посока