Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Дейвид Балдачи

Дейвид Балдачи

Дейвид Балдачи е роден на 5 август 1960 год. в Ричмънд, Вирджиния и е от италиански произход. Получава бакалавърска степен по политически науки от Virginia Commonwealth University през 1982 г. и диплома по право от Университета на Вирджиния през 1986 г. Като студент пише разкази в свободното си време. След това практикува право в продължение на девет години близо до Вашингтон. Докато живее в Александрия, Вирджиния, Балдачи пише къси разкази и сценарии за филми, но без особен успех.

Дейвид Балдачи прави своя голям удар на литературната сцена с публикуването на първия си роман “Абсолютна власт” през 1996 година, заснет през 1997 год. с участието на Клинт Истууд като режисьор и звезда. В произведенията му има две серии романи – за Клуб „Кемъл” с основен герой Оливър Стоун, и за Шон Кинг и Мишел Максуел. През 2011 год. въвежда своя нов герой Джон Пулър.
Като цяло, Дейвид Балдачи публикува 25 романа, от които всички са били национални и международни бестселъри. Романите му са преведени на повече от 45 езика и се продават в повече от 100 страни, отпечатани са в над 120 милиона екземпляра в световен мащаб. Публикува също така две детски книги. Той е получил множество отличия за творчеството си, наскоро, е участник в Международната Зала на престъпността 2011 и е получил наградата за писателите на 2012 „Barnes & Noble”.

Занимавайки се с няколко благотворителни организации, като Национална асоциация за множествена склероза, най-големите му усилия са насочени към фондацията Wish Foundation ®. Създадена от Дейвид и съпругата му, Фондацията подкрепя семейството и грамотността на възрастното население в Съединените щати чрез подпомагане и насърчаване на развитието и разширяването на нови и съществуващи грамотности и образователни програми. През 2008 г. Фондацията си партнира с Feeding America, за да започне програмата „Body&Mind” за преодоляване на връзката между грамотноста, бедността и глада. Чрез „Body&Mind”, са събрани храни и разпределени почти 1 млн. нови и употребявани книги. Дейвид обяснява: "С тази програма хората ще се приберат вкъщи с храна, с която те трябва да живеят, както и с книги, с които те трябва да променят живота си."

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 • Ширината на света

  Ширината на света

  от Дейвид Балдачи
  17,00 лв.

  Подгответе се за шеметни обрати и действие, което няма да ви позволи да спрете дори и за миг.

 • Предатели

  Предатели

  от Дейвид Балдачи
  20,00 лв.

  Еймъс Декър, бивш полицай, включен в специален екип на ФБР, става свидетел на показно убийство пред централата на Бюрото във Вашингтон.

 • Кинг и Максуел

  Кинг и Максуел

  от Дейвид Балдачи
  18,00 лв.

  Авторът на „Невинните”, „Забравените”, „Перфектният удар” и още 22 романа, преведени на 46 езика в 80 страни.

 • Жертвите

  Жертвите

  от Дейвид Балдачи
  20,00 лв.

  Бившият полицай от Охайо Декър е включен в специален екип на ФБР заради своята феноменална памет и безпогрешна логика. 

 • Дългият път

  Дългият път

  от Дейвид Балдачи
  20,00 лв.

  Новата трилър поредица от Дейвид Балдачи, автора на „Абсолютна памет“, „Виновните“, „Ничия земя“, „Последен ход“, „Жертвите“ и още 31 трилъра, преведени на 46 езика в над 80 страни.

 • Виновните

  Виновните

  от Дейвид Балдачи
  19,00 лв.

  Уил Роби е най-опитният и безпогрешен убиец на служба в американското правителство.

 • Невинните

  Невинните

  от Дейвид Балдачи
  17,00 лв.

  Неналичен

  Уил Роби е новият харизматичен герой на Балдачи – достоен наследник на хладнокръвния Оливър Стоун.

 • Мишената

  Мишената

  от Дейвид Балдачи
  18,00 лв.

  Неналичен

  Авторът на „Невинните”, „Забравените”, „Перфектният удар”, „Кинг и Максуел” и още 22 романа, преведени на 46 езика в 80 страни

 • Избави ни от злото

  Избави ни от злото

  от Дейвид Балдачи
  16,00 лв.

  Неналичен

  „Избави ни от злото” е най-оригиналният трилър на Балдачи, в който читателят знае цялата истина за всички герои за разлика от самите тях.

 • Забравените

  Забравените

  от Дейвид Балдачи
  17,00 лв.

  Неналичен

  Джон Пулър е специален агент в Отдела за криминални разследвания към американската армия.

 • Ден нула

  Ден нула

  от Дейвид Балдачи
  16,00 лв.

  Неналичен

  Джон Пулър е новият супергерой на майстора на трилъра.

 • Бягството

  Бягството

  от Дейвид Балдачи
  19,00 лв.

  Неналичен

  Авторът на „Невинните”, „Перфектният удар”, „Кинг и Максуел”, „Мишената” и още 23 романа, преведени на 46 езика в 80 страни

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2