Количка 0
0,00 лв.

Дейвид Балдачи

Дейвид Балдачи

Дейвид Балдачи е роден на 5 август 1960 год. в Ричмънд, Вирджиния и е от италиански произход. Получава бакалавърска степен по политически науки от Virginia Commonwealth University през 1982 г. и диплома по право от Университета на Вирджиния през 1986 г. Като студент пише разкази в свободното си време. След това практикува право в продължение на девет години близо до Вашингтон. Докато живее в Александрия, Вирджиния, Балдачи пише къси разкази и сценарии за филми, но без особен успех.

Дейвид Балдачи прави своя голям удар на литературната сцена с публикуването на първия си роман “Абсолютна власт” през 1996 година, заснет през 1997 год. с участието на Клинт Истууд като режисьор и звезда. В произведенията му има две серии романи – за Клуб „Кемъл” с основен герой Оливър Стоун, и за Шон Кинг и Мишел Максуел. През 2011 год. въвежда своя нов герой Джон Пулър.
Като цяло, Дейвид Балдачи публикува 25 романа, от които всички са били национални и международни бестселъри. Романите му са преведени на повече от 45 езика и се продават в повече от 100 страни, отпечатани са в над 120 милиона екземпляра в световен мащаб. Публикува също така две детски книги. Той е получил множество отличия за творчеството си, наскоро, е участник в Международната Зала на престъпността 2011 и е получил наградата за писателите на 2012 „Barnes & Noble”.

Занимавайки се с няколко благотворителни организации, като Национална асоциация за множествена склероза, най-големите му усилия са насочени към фондацията Wish Foundation ®. Създадена от Дейвид и съпругата му, Фондацията подкрепя семейството и грамотността на възрастното население в Съединените щати чрез подпомагане и насърчаване на развитието и разширяването на нови и съществуващи грамотности и образователни програми. През 2008 г. Фондацията си партнира с Feeding America, за да започне програмата „Body&Mind” за преодоляване на връзката между грамотноста, бедността и глада. Чрез „Body&Mind”, са събрани храни и разпределени почти 1 млн. нови и употребявани книги. Дейвид обяснява: "С тази програма хората ще се приберат вкъщи с храна, с която те трябва да живеят, както и с книги, с които те трябва да променят живота си."

Книги на Дейвид Балдачи

16 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница

16 Артикули

Настрой възходяща посока
на страница