Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Димо Райков

Димо Райков

Роден е на 31.07.1954 г. в гр. Малко Търново. Завършил е минно училище в Бургас и българска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Димо Райков е работил като редактор в редица литературни издания и национални медии, бил е съветник на Комисията по медии и култура в 38-ото Народно събрание на Република България, както и шеф на „Връзки с обществеността“ в Министерството на труда и социалната политика. Член е на Сдружението на българските писатели. Носител е на редица национални награди за белетристика и публицистика. Превеждан е в чужбина. Автор е на книгите: „Стълба от камък“, разкази, 1983; „Жребият“, повест, 1987; „Мигът на невестулката“, разкази, 1989, „Писма до мъртвия брат“, роман, 1993; „Пансионът“, роман, 1995.

Преди установяването си в Париж, Димо Райков поделя времето си между София и столицата на Франция, творчески плод на което е триптихът за Града на светлината. Той обхваща популярните му книги: „Париж, моят Париж...“ (2006 г.), претърпяла три издания; „BG емигрант в Париж“ (2008 г.) и „55 тайни на Париж“ (2009 г.). През 2008 г. издава „Писма до мъртвия брат. Пансионът. Два романа, благословени от Ванга“. Вече живеещ в Париж, писателят издаде и сборника с разкази „Кестени от Париж“ (2011 г.). Романът му „Реката на смъртта“ (2012 г.) провокира усещането ни за памет – нещо, което толкова ни е нужно днес. Книгата „Диагноза: Българин в чужбина“ също се радваше на голям интерес по време на премиерите й, а през 2019 година бе публикуван романът "Анхедония" - един разказ за ония хора светулки, без които светът би попаднал във вечна тъма.

„Писма до мъртвия брат“ и „Пансионът“ се намират в 12 от световноизвестните библиотеки. Димо Райков живее и твори в Париж.

 

Задай във възходяща посока
 1. Реката на смъртта

  Реката на смъртта

  12,95 лв.

  Дъждовна нощ. Проехтяват изстрели...

  Вижте повече
 2. Кестени от Париж

  Кестени от Париж

  9,95 лв.

  Тези разкази вопли са моят пореден опит да надникна там, в бездната на парижкото метро, там, в подземията на оня, другия Париж, където спят, трудят се, дишат, пеят и…

  Вижте повече
 3. Диагноза: Българин в чужбина

  Диагноза: Българин в чужбина

  14,95 лв.

  Тази книга е един вик – какво става днес с нас, българите?

  Вижте повече
 4. Анхедония

  Анхедония

  Нормална цена: 15,95 лв.

  отстъпка -15%

  Промоционална цена: 13,56 лв.

  Дългоочакваният нов роман от Димо Райков

  Вижте повече
 5. Париж – радостта от живота

  Париж – радостта от живота

  14,95 лв.

  Неналичен

  „Париж – радостта от живота“ е книга за града – символ на свободата

  Вижте повече

 

Задай във възходяща посока