Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Джоан Харис

Джоан Харис

Джоан Мишел Силвия Харис е родена на 3 юли в Барнсли, Йоркшайър. Британката с френска майка и английски баща е прекарала детството си предимно в сладкарницата на дядо си, а животът и е бил изпълнен с храна и фолклор. Прабаба й е била известна знахарка. Всичко това е обстановка, която по-късно ще играе ключова роля в развитието на нейните романи.

Учила е в девическо училище и в колежа “Св. Екатерина” в Кембридж със специалност “Разчитане на съвременните и средновековни езици”. След завършването си започва работа като счетоводител, но се прехвърля в сферата на преподаването на френски език.

Първият й роман – Злото семе, е публикуван през 1989 година, но той, както и вторият й роман през 1993 година срещат малко интерес. През 1999 година ексцентричната и мистична история, наречена Шоколад, базирана на храна и екзотично магазинче във Франция става номер 1 бестселър в Лондонския вестник “Съндей Таймс”. Книгата е номинирана през 1999 година за Роман на годината, а филмовите права са продадени на “Мирамакс Пикчърс.” Успехът на филма, с участието на Жулиет Бинош и Джони Деп, й носи признание в цял свят.

 

Задай във възходяща посока
 • Шепа врани

  Шепа врани

  от Джоан Харис
  15,00 лв.

  Като кестен съм кафява, като трънка черноока, като ручей бързонога, като див звяр съм жестока. 

  „Балада за кафявото момиче“

 • Крадецът на ягоди

  Крадецът на ягоди

  от Джоан Харис
  20,00 лв.

  „Хората са различни. Някои от нас просто са по-различни от други..."

 

Задай във възходяща посока