Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Джон Гришам

Джон Гришам

Джон Рей Гришам (John Ray Grisham) е известен американски писател на съдебни трилъри. Той е сред най-високотиражните съвременни писатели. Романите му освен с изключително умело изградени сюжети се отличават и със солидните си фактологически проучвания. Това им придава особено информативен характер. Според някои критици това е най-ценното им качество. Върху няколко от неговите романи са направени изключително успешни филми (например „Фирмата“)

Джон Гришам е роден в Джоунсбъроу, щата Арканзас. Има 4 братя и сестри. Баща му работи в строителството, а майка му е домакиня. Семействто често се мести, докато накрая през 1967 г. се установяват в Саутхейвън, Мисисипи, където Гришам завършва гимназия. Той играе като куотърбек във футболния отбор на училището. Насърчаван от майка си, той чете много книги, като любимият му автор е Джон Стайнбек.
Образование

През 1977 г. Гришам се дипломира в щатския университет в Мисисипи. Докато учи там, той започва да си води дневник, който по-късно много му помага за писането на романи. Той завършва право в Мисисипи през 1981 г. В университета авторът започва да се интересува от наказателно и гражданско право. Той практикува в Саутхейвън, където поема предимно случаи, касаещи гражданското и наказателното право, като представлява разнообразни клиенти. Като млад юрист той прекрава доста време в съда. Той е сред най-високотиражните съвременни писатели. Романите му освен с изключително умело изградени сюжети се отличават и със солидните си фактологически проучвания. Това им придава особено информативен характер.http://www.jgrisham.com/
https://www.facebook.com/GrishamBg

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 • Фирмата

  Фирмата

  от Джон Гришам
  20,00 лв.

  Когато Мич Макдиър завършва юридическия факултет на Харвард трети по успех, той е затрупан с предложения за работа от цялата страна.

 • Разплата

  Разплата

  от Джон Гришам
  20,00 лв.

  Октомври 1946 г., Клантън, щата Мисисипи.

 • Таен свидетел

  Таен свидетел

  от Джон Гришам
  19,00 лв.

  Неналичен

  Лейси Столц e юрист в Комисията по съдийска етика във Флорида. Тя разследва сигнали срещу магистрати.

 • Сянката на чинара

  Сянката на чинара

  от Джон Гришам
  18,00 лв.

  Неналичен

  „Сянката на чинара” ни отвежда към мястото и незабравимите герои, които превърнаха Джон Гришам в неоспоримия майстор на съдебния трилър.

 • Планината Грей

  Планината Грей

  от Джон Гришам
  18,00 лв.

  Неналичен

  Любимият разказвач на Америка, автор на „Време да убиваш”, „Фирмата”, „Сянката на чинара” и още 20 трилъра.

 • Остров Камино

  Остров Камино

  от Джон Гришам
  18,00 лв.

  Неналичен

  Банда крадци успява да проникне в трезора на библиотеката в Принстънския университет.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2