Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Джон Конъли

Джон Конъли

Джон Конъли е роден през 1968 г. в Риалто, Дъблин. Баща му е държавен служител, а майка му – домакиня и учителка. Още шест годишен започва да пише историйки, вдъхновени от детски предавания по телевизията. Както при много други писатели, това му хоби продължава да се развива с годините, но без сериозни мисли да стане писател.

През 1991 г. записва курс по криминална фантастика, като част от обучението си в Trinity College. Романите, с които се сблъсква в този период, и героите, които те разкриват, правят голямо впечатление на Конъли. Той се повлиява много от авторите Джеймс Лий Бърк и Рос Макдоналд. Открива, че за разлика от английските криминални романи, американските са по-пропити със съчувствие към жертвите, моралност, възмездие и спасение. Затова и през 1993 г., започвайки първата си книга „Всяко мъртво нещо“, Конъли избира за място на действието Америка, и по-точно Мейн, където е работил за кратко през студентските си години.

 

Задай във възходяща посока
 • Той

  Той

  от Джон Конъли
  17,00 лв.

  В "Той" Джон Конъли пресъздава златната ера на Холивуд в едно изключително емоционално и безпощадно изследване на напрежението между комерсиалното и артистичното

 • Нощна музика

  Нощна музика

  от Джон Конъли
  19,00 лв.

  Новият сборник с разкази на Джон Конъли разкрива впечатляващата литературна ерудиция на своя автор

 

Задай във възходяща посока