Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Иво Топалов

Иво Топалов

Иво Топалов е роден през 1982 година в град Варна. По-голямата част от живота си прекарва в София. Завършил е английска гимназия и културология в Софийския университет. Работил е дълги години като търговец, но се е изявявал и като предприемач.
Той е създател на „Блогът, който усмихва хората“, където могат да бъдат прочетени интересни статии и интервюта.
През последните няколко години Иво Топалов се занимава усилено с личностно развитие. Организирал е беседи, представяния и събития с множество международни и български автори. По негова инициатива се провежда и състезанието за презентатори „Майстори на думите“. Призванието му обаче е да пише и разказва истории. „Полетът на орела“ е първата му книга. Ето какво споделя Иво Топалов в началото на романа:
Винаги съм обичал историите, защото силата на словото е невероятна. Думите могат да накарат косите ни да настръхнат, но могат и да умиротворят сърцето. Могат да вдигнат бунт, но могат и да излекуват душата. Винаги съм мислел, че думите, умело свързани в история, са най-добрият начин да научим нещо ново. Винаги когато чета някоя притча, увлекателен роман или просто интересна история, се удивлявам на знанието, което сякаш неусетно се промъква, без много да се набива на очи.
Една интересна история може да ни накара да се замислим за истинските ценности, да ни подтикне да станем по-добри, да ни направи по-искрени. Има истории, които си заслужава да бъдат разказани. Има и такива истории, които си заслужава да бъдат чути. А от най-интересните от тях се раждат легенди, които после дълго се разказват и преразказват.
Наскоро в разговор с един приятел ме споходи мисълта, че всеки човек, когото съм уважавал и от когото съм се възхищавал, ми е предал частичка от себе си. Може да ме е впечатлил с поведението си в дадена ситуация или с вътрешната си самодисциплина, или заради някое твърдо и непоколебимо изказване, което е направил. Дали заради страстта, с която преследва мечтите си, или заради любовта, с която съумява да живее. Вдъхновението може да ни споходи в най-различна форма и с най-различни лица.
Ще ви разкажа една история, която чух преди много време. История, която ме накара да мечтая по-смело и да живея с малко повече ентусиазъм. Една история, чиито герои уважавам и обичам. Ще се опитам да си я припомня точно както съм я чул, защото от нея научих много. Позволете да я споделя и с вас с надеждата, че тя ще докосне сърцата ви и ще ви насърчи да продължавате да търсите: по-добър свят, по-смислен живот, по-истинска любов... Но най-вече се надявам, че тя ще ви помогне да станете малко по-добри.


                                    Иво Топалов

 

Задай във възходяща посока
 • Полетът на орела

  Полетът на орела

  от Иво Топалов

  Нормална цена: 11,95 лв.

  отстъпка -20%

  Промоционална цена: 9,56 лв.

  Едно пътуване в търсене на истината.

 • Докторът

  Докторът

  от Иво Топалов

  Нормална цена: 14,95 лв.

  отстъпка -20%

  Промоционална цена: 11,96 лв.

  Възкресяване на личността и делото на превърналия се още приживе в легенда д-р Георги Лозанов

 

Задай във възходяща посока