Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Ясен Василев

Ясен Василев

Ясен Василев е роден през 1988. Завършва 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин”. В момента следва Драматургия в НАТФИЗ.


Автор на проекта „Делюзии” (2007) – поезия и проза в диалог – съвместно с Мина Стоянова, и на експерименталния пърформанс „Когато часовниците се топят” (2008) по авторски текстове и стихове на Гео Милев.


Има публикации в Литературен вестник, Труд, СЕГА, Едно, Монитор, Алтера, Култура, Страница, Кула, 39 грама, Кафене и всички големи литературни издания в интернет.


През 2008 печели втора награда на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев” за поемата „амнезия по време на медитация”.


През април 2009 печели Първа награда на Националния конкурс за поезия „Море”, гр. Бургас за стихотворението „Лудата Ладия”, Първа награда на Националния литературен конкурс на издателство „Хермес”, Първа награда за проза на конкурса на фондация „Св. Климент Охридски” за разказа „Непорочно заченат Едип”, Първа награда в конкурса за кратка проза на ЛитерНет и eRuns magazine за „Вградена Вода”. Отличаван е още в конкурсите Варна на младите (за „Непорочно заченат Едип”), Кулски поетичен панаир (за „Фуриозо”), СтоЛица (за „Макаронена Меланхолия”)


През май 2009 излиза дебютната му стихосбирка „Сляп виси безкрая” (изд. „Хермес”) и се дава старт на проекта Dirtify/War X с Мина Стоянова и Шаманчето от група Попара.

Няма добавени продукти в тази категория.