Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Крис Боджелиън

Крис Боджелиън

Крис Боджелиън е американски автор с арменски и шведски корени. Автор е на 17 книги, от които 9 бестселъра в класацията на Ню Йорк Таймс. Творбите му са издавани на повече от 25 езика, а по 3 от тях са заснети телевизионни филми. Носител е на множество престижни литературни награди.
Крис е запален фен на творчеството на Скот Фицджералд – той колекционира редки издания на романите на великия писател. В свободното си  време обича да кара колело или да работи в градината, както и да се разхожда със съпругата си и дъщеря си.

Писателската кариера на Боджелиън започва през 1986 г.,     когато със съпругата му си хващат такси след парти в Манхатън и внезапно се озовават в 45-минутно бясно преследване, което свършва пред изоставена къща, обградена от полицията няколко минути по-късно. Семейството решава да се премести във Върмонт, избирайки спокойствието на провинцията пред опасностите на шумния мегаполис. Там Крис няма много възможности за работа и се съсредоточава върху писателската си кариера. Първите му романи се радват на радушен прием, но големият пробив идва с „Акушерки“ – книгата, която става един от любимите романи на Опра Уинфри. Всяко следващо заглавие печели на автора все повече положителни отзиви и почитатели. За романа си „Пясъчните момичета“, в който основна тема е арменският геноцид, Боджелиън е удостоен с награди за обществено-исторически принос.

 

Задай във възходяща посока

 

Задай във възходяща посока