Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Лев Пучков

Лев Пучков

Лев Пучков е роден през 1965 година. Завършва музикално училище, а впоследствие Новосибирското висше военно училище към Министерството на вътрешните работи на Русия. От дете се увлича по бойните изкуства. Обича литературата и чете много още от детските си години. Има силни пристрастия и към живописта.
От 1987 до 2001 г. е офицер от вътрешни войски и служи на територията на Северен Кавказ и Закавказието. Като командир на отряд в СПЕЦНАЗ се сблъсква с невероятни ситуации на насилие, жестокост и вероломство в борбата с трафика на хора, оръжие и наркотици. Сега е капитан от запаса. След като военната му част е разформирована, той се оказва на кръстопът. Самият Пучков споделя, че е могъл да стане бандит или телохранител. Вместо това става писател. Както казва писателят Пучков, "На война, разбира се, е по-лесно. Има враг, има задача, има хора, които ръководиш. В живота е много по-сложно. Защото няма черно и бяло, има купища полутонове, маса проблеми, които не се забелязват, докато си в армията. Мога да кажа, че в цивилния живот е значително по-тежко". Известна е фразата му "Бивши офицери няма, офицер - това е диагноза".
 Наситеният с приключения живот на Лев Пучков намира отражение и в творчеството му. Той е автор на четири серии приключенски романи. Произведенията му са наситени с много сюжетни перипетии, имат динамичен стил и като отличителна черта – самобитна ирония. Общият тираж на романите му надвишава 3 милиона екземпляра. Сред най-популярните от тях са „Смъртта идва само веднъж”, „Извънредна ситуация”, „Шест секунди до взрива”, „Негоден за цивилен живот”, „Война без фронтова линия” и др.

 

Задай във възходяща посока
 • Ловец на черепи

  Ловец на черепи

  от Лев Пучков
  15,95 лв.

  Най-лошото за боеца е да попадне в плен.

 • Ксенофоб

  Ксенофоб

  от Лев Пучков

  Нормална цена: 15,95 лв.

  отстъпка -15%

  Промоционална цена: 13,56 лв.

  Провокативен трилър за ислямския екстремизъм и ксенофобските настроения в Русия

 • Тротилов еквивалент

  Тротилов еквивалент

  от Лев Пучков
  11,95 лв.

  Неналичен

  Сформиран от провинили се войскови кадри, отряд №9 постига неочаквано добри резултати при антитерористични акции в Чечня.

 • Триумфатор

  Триумфатор

  от Лев Пучков
  14,95 лв.

  Неналичен

  Работата на отряд №9 в Чорни Яр навлиза в решителна фаза.

 • Опасно разузнаване

  Опасно разузнаване

  от Лев Пучков
  12,95 лв.

  Неналичен

  Поредната оперативна разработка отвежда отряда на полковник Иванов в тихото градче Чорни Яр.

 • Нашата лична война

  Нашата лична война

  от Лев Пучков
  11,95 лв.

  Неналичен

  Шахидът – терористът самоубиец – е страшно оръжие. А когато начело на цяла група шахиди застане легендарния терорист Дядото ...

 • Бойно поле - Москва

  Бойно поле - Москва

  от Лев Пучков
  12,95 лв.

  Неналичен

  Чеченските муджахидини извършват нов удар на територията на Русия. Всички членове на терористичните групи обаче са заловени и обезвредени без усилия.

 • Бойна порода

  Бойна порода

  от Лев Пучков
  15,95 лв.

  Неналичен

  Кървавата надпревара върви към края си. Кой ще оцелее? Има ли справедливост и за кого ще възтържествува тя?

 

Задай във възходяща посока