Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Лий Чайлд

Лий Чайлд

Лий Чайлд е псевдонимът на британския автор на трилъри Джим Грант, който започва писателската си кариера на 43       години. След като е съкратен от британския телевизионен канал „Гранада”, където работи като сценарист и  продуцент,  Лий Чайлд работи в супермаркет, а вечер пише. „Място за убиване”, първия роман с главен герой Джак  Ричър. Той става  бестселър на „Ню Йорк Таймс” и печели 2 литературни награди. Още същата година е издаден в  десетки страни.

  Днес Лий Чайлд е един от най-успешните автори в света. Омъжен за американка, той живее в Ню Йорк и Южна Франция.  През октомври 2015 г. цифрите изглеждат така:

 

 •   20 бестселъра с главен герой Джак Ричър.

 

 •   Издадени в 99 страни.

 

 •   Преведени на 43 езика.

 

 •   Продадени близо 100 милиона екземпляра.


 Лий Чайлд е носител на „Диамантен кинжал” – наградата на Асоциацията на авторите на криминални романи в  Обединеното кралство.

 Всяка нова книга от поредицата оглавява световните класации при излизането си. Когато го питат какво пише в момента, Лий Чайлд отговаря: „Същото, но различно.”

 На всеки двайсет секунди някъде по света се продава някоя негова книга. Филмовите права на всички романи са откупени, а след успеха на „Един изстрел” Том Круз снима вече втория си филм по „Не се връщай”.   

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 • Точно в полунощ

  Точно в полунощ

  от Лий Чайлд
  19,00 лв.

  Докато обикаля безцелно из Средния запад, Джак Ричър слиза от автобуса да се поразтъпче в непознато градче. И остава там.

 • Смъртоносна жега

  Смъртоносна жега

  от Лий Чайлд
  20,00 лв.

  Автостопът е несигурен начин на придвижване. При температури над 40ºC трябва да имаш голям късмет някой да спре.

 • Не се връщай

  Не се връщай

  от Лий Чайлд
  18,00 лв.

  Неналичен

  Джак Ричър се появява в щаба на 110-та специална част – мястото, където е работил и което най-много се доближава до представата му за дом.

 • Накарай ме

  Накарай ме

  от Лий Чайлд
  19,00 лв.

  Неналичен

  Джак Ричър обича да пътува. Без определена цел или посока. Не бърза за никъде. Разполага с цялото време на света.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2