Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Линкълн Чайлд

Линкълн Чайлд

Линкълн Чайлд е роден през 1957 год. в Уестпорт, Кънектикът, където сега се връща, когато си почива. През 1963 г. се мести временно със семейството си в Абъристуит, Уелс. Чайлд завършва колежа Карлтън в Нортфийлд, Минесота, със специалност английски език. Още там пише поезия, разкази и два романа – „Вторият син на Дедал” в 10-ти клас и „Мракът на север” в 12-ти клас, които, „до колкото зависи от автора им” никога няма да видят „бял свят”. Скоро след това, през 1979 г., започва работа като помощник-редактор в „St. Martin's Press”, а през 1984 г. Чайлд е става главен редактор. Докато работи там той редактира стотици книги, като повечето са американски и английски произведения, и осъществява контакти с много от техните автори. В „St. Martin's Press” редактира няколко сборника за истории на уаасите, като Dark Company (1984) and Dark Banquet (1985). Основава компания за издаване на истории на ужасите публикувала „Приказки от мрака” (Tales of the Dark 1-3). През 1987 г. напуска и, в зората на компютърната ера, става системен анализатор в компанията „MetLife”.
Среща Дъглас Престън през 1988 г., с когото започват дългия си съвместен творчески път. След публикуването на първия им съавторски роман „Реликвата” през 1995 г. напуска „MetLife” и се отдава на писателското са амплоа. Сега Чайлд е живее в Мористаун, Ню Джърси със съпругата и дъщеря си. В свободното си време се занимава с електронна музика, археология и туризъм, и със своите екзотични папагали.

Заедно с Дъглас Престън са съавтори на едни от най-продаваните трилъри като „Музей на страха”, „Черен лед”, „Златото на Кивира”, „Бездна”, „Огън от ада” и „Реликвата”. Романът им „Хладнокръвно отмъщение” от август 2011 г., достига №1 в списъка на бестселърите на „New York Times”. Книгите на Линкълн Чайлд заедно с Дъглас Престън са забележителни със своите задълбочени изследвания.
Самостоятелните романи на Чайлд също са в класацията на бестселърите.

 

Задай във възходяща посока
 • Третата порта

  Третата порта

  от Линкълн Чайлд
  15,99 лв.

  Неналичен

  Джереми Лоугън, експерт по необяснимото, е въвлечен в екзотично и опасно приключение...

 • Игра до смърт

  Игра до смърт

  от Линкълн Чайлд
  13,99 лв.

  Неналичен

  „Едем“ е компания за запознанства. Обещава на своите клиенти откриването на идеалната половинка. И успява...

 • Забравената стая

  Забравената стая

  от Линкълн Чайлд
  17,99 лв.

  Харизматичният и чудат професор Джеръми Лоугън, специализирал се в анализа на феномени, е нает от „Лукс“ – един от най-старите и уважавани мозъчни тръстове в Щатите.

 • Вълче пълнолуние

  Вълче пълнолуние

  от Линкълн Чайлд
  15,95 лв.

  „Вълче пълнолуние“ представлява съвършена смес от екзотични места, провокативна наука и шеметно действие

 

Задай във възходяща посока