Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Людмила Филипова

Людмила Филипова

Людмила Филипова е родена на Великден през 1977г. в София. Дипломира се в УНСС и учи магистратура към американския университет City University. Работила е като специалист в областта на маркетинг, PR и медии. Публикува статии и анализи във в няколко вестника. Участвала е в няколко детски филма, сред които са: "Куче в чекмедже" (1982), "Денят не си личи по заранта" (1984), "Търси се съпруг за мама (1985). През 2006 г. прави своя литературен дебют с романа "Анатомия на илюзиите". Следва "Червено злато" (2007), трилър, в който се разследва незаконната търговия с кръвни продукти. По книгата се подготвя международна кинопродукция. Романът й "Стъклени съдби" (2008) е драма-трилър и представя опасната тенденция хората да поемат в ръцете си собствената си еволюция. През 2009 излиза романът й "Мастиленият лабиринт" - исторически трилър, със загадки, съспенс и завладяваща история. През 2008 г. е номинирана за втория кръг на европейския конкурс "Prix du Livre Europeen", а в началото на 2009 г. е номинирана за полуфинала на американската литературна награда "Hidden River". Авторката има договори за издаването на романите й в Русия, Италия и Турция.

 

Задай във възходяща посока
 • Мастиленият лабиринт

  Мастиленият лабиринт

  от Людмила Филипова
  20,00 лв.

  Людмила Филипова за пореден път грабва читателя със завладяващ роман-исторически ребус, с който ни връща хиляди години назад, по следите на загадъчно изчезналата балканска древна цивилизация на Меандритите, която поставила основите на всички познати ни по-нататъшни култури в човешката история.

 • Контактът / Отговорът

  Контактът / Отговорът

  от Людмила Филипова
  20,00 лв.

  Приковаващият вниманието трилър „Контактът“ изправя читателя пред мистериозни видения, чудата машина, загадъчни сигнали от космоса и древни тайни, в които са замесени НАСА, Пентагона, учени и правителства от цял свят. 

 • Червено злато

  Червено злато

  от Людмила Филипова
  14,90 лв.

  Неналичен

  Разрушените човешки съдби, останали по пътя на големите конспирации, голямата политика и големите пари, обикновено са без значение.

 • Стъклени съдби

  Стъклени съдби

  от Людмила Филипова
  16,90 лв.

  Неналичен

  "Стъклени съдби" е драматичен разказ за две момичета и едно момче, създадени от ембриони на едни и същи биологични родители, но родени от три различни майки.

 • Антихтонът на Данте

  Антихтонът на Данте

  от Людмила Филипова
  19,90 лв.

  Неналичен

  Тази книга е написана така, че да бъде прочетена и като независима от първата част, с неразказани все още загадки и идеи.

 • Аномалия

  Аномалия

  от Людмила Филипова
  19,90 лв.

  Неналичен

  Докато хората чакат... Нещо, някой да дойде да ги спаси. Да е различен. Но малцина допускат, че чаканите понякога можем да сме дори самите ние.

 • Анатомия на илюзиите

  Анатомия на илюзиите

  от Людмила Филипова
  16,90 лв.

  Неналичен

  "Анатомия на илюзиите" успя да предизвика литературен фурор и още с дебюта й нареди Людмила Филипова сред най-успешните имена в съвременната проза.

 

Задай във възходяща посока