Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Никълъс Спаркс

Никълъс Спаркс

Никълъс Спаркс е роден на 31 декември 1965. Семейството му сменя често своето местожителство през годините. Родом от Омаха, то минава през Минесота, Лос Анджелис и Гранд Айланд, Небраска преди най-накрая да се установи в Феър Окс, Калифорния през 1973. Писателят живее и учи там до 1984, когато получава пълна стипендия за университета Нотр Дам и се мести в Индиана. След завършването на университета през 1988, писателят работи като брокер на недвижими имоти, келнер, реставратор на къщи, също така произвежда ортопедични уреди и работи като представител на лекарствени продукти. В свободното си време пише романи, първите два от които попадат в чекмеджето му. Запознава се със съпругата си Кейти през 1988 и се жени за нея през юли 1989. През 1992 семейството се мести от Сакраменто, Калифорния в Северна Каролина.

През 1990 той написва заедно с Били Майлс книгата „Wokini oder Die Suche nach dem verborgenen Glück“, която се публикува от едно малко издателство. През май 1994, на възраст от 28 години, Спаркс решава да напише роман, вдъхновен от историята на бабата и дядото на жена си. Така за шест месеца възниква романът „The Notebook“ („Тетрадката“), който се превръща и в първия бестселър на автора. Следват много други такива романи, преведени на повече от 35 езика и голяма част от тях филмирани.

Авторът има пет деца: Ландън, Майлс, Райън, Лекси и Савана. Спаркс използва имената на децата си за главни фигури в своите романи („A Bend in the Road” – Майлс Райън; „A Walk to Remember” – Ландън Картър; „Dear John” – Савана Къртис; „True Believer” – Лекси Дарнел).

 

Задай във възходяща посока
 • Тетрадката

  Тетрадката

  от Никълъс Спаркс
  9,00 лв.

  Понякога една любовна история така пленява сърцата ни, че престава да бъде просто история и се превръща в преживяване, което става част от собствения ни живот.

 • Спасителят

  Спасителят

  от Никълъс Спаркс
  16,00 лв.

  Дори най-трудните моменти могат да отворят нови пътища към щастието

 • Всеки мой дъх

  Всеки мой дъх

  от Никълъс Спаркс
  15,99 лв.

  Хроникьорът на човешката душа Никълъс Спаркс е ненадминат в умението си да разказва необикновените истории на обикновените хора.

 • Талисманът

  Талисманът

  от Никълъс Спаркс
  12,90 лв.

  Неналичен

  За силата на съдбата, която ни отвежда към истинската любов...

 • Незабравима разходка

  Незабравима разходка

  от Никълъс Спаркс
  9,99 лв.

  Неналичен


  "Никълъс Спаркс е написал прелестна история за една млада, но вечна любов и макар в началото да ни казва да очакваме и радост, и тъга, сълзите все пак ще дойдат."
  Ню Йорк Дейли Нюз

 • Изборът

  Изборът

  от Никълъс Спаркс
  15,00 лв.

  Неналичен

  Колко далеч бихме стигнали, за да запазим надеждата за любов жива?

 • Винаги двамата

  Винаги двамата

  от Никълъс Спаркс
  16,00 лв.

  Неналичен

  Той има всичко – разкошна съпруга, сладка шестгодишна дъщеря,  успешна кариера и красив дом.

 • Виж ме

  Виж ме

  от Никълъс Спаркс
  17,00 лв.

  Неналичен

  Тези, които виждат право в сърцето ни, невинаги са тези, които забелязваме от пръв поглед… Но любовта често е там, където най-малко очакваме да я намерим…

 

Задай във възходяща посока