Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Паулу Коелю

Паулу Коелю

Паулу Коелю е роден през 1947 година в Рио де Жанейро. Като дете в училище развива любов към писането и поезията, но родителите му не одобряват тази негова страст. Майка му – ревностна католичка и баща му – известен и уважаван инженер са против това синът им да върви по грешен път. Това е причината той да се отдалечи от тях и да развие бунтарския си дух. Паулу Коелю остава неразбран от родителите си и това води до изпращането му на три пъти в клиника за душевно болни, където една от терапиите, които претърпява е електрошокова.

Въпреки всичко през 70-те години на миналия век  Паулу Коелю пише статии и текстове за песни, които водят както до ареста му, така и до поста художествен директор в CBS до 1978 година, когато е уволнен изненадващо.

Първата му книга „Дневникът на един маг“ е плод на пътешествието на Паулу Коелю с бъдещата му съпруга Кристина между Франция и Испания или Пътя към Сантяго. Това засилва още повече католическата вярата, към която авторът се завръща.

През 1988 година „Алхимикът“ става факт и се превръща  в най-продаваната книга, написана на португалски език за всички времена. Паулу Коелю жъне голям успех с нея цели 14 години. 

От тук нататък Паулу Коелю продава над 150 милиона копия от книгите си, получава награди като International IMPAC Dublin Literary Award за книгата „Вероника решава да умре“, кавалер е на Ордена на Почетния легион на Франция, член е на Бразилската литературна академия и е обявен за пратеник на мира от ООН. Интересен факт е, че списание „Форбс“ го обявява за втори по влияние сред знаменитостите в Туитър.

Двамата с жена си Кристина основават благотворителна организация, която помага на бразилски деца в неравностойно положение.

 

Задай във възходяща посока
 • Хипи

  Хипи

  от Паулу Коелю
  18,00 лв.

  В дългоочаквания си нов роман „Хипи“ авторът на бестселъри Паулу Коелю ни връща назад във времето

 • Петата планина

  Петата планина

  от Паулу Коелю
  15,00 лв.

  Ново издание

  Роман за неизбежното, за смелостта да се изправиш пред опасностите и за силата да оцелееш.

 • Изневяра

  Изневяра

  от Паулу Коелю
  18,00 лв.

  Понякога е нужно да се изгубиш, за да откриеш себе си.

 • Захир

  Захир

  от Паулу Коелю

  Нормална цена: 19,00 лв.

  отстъпка -10%

  Промоционална цена: 17,10 лв.

  Когато съпругата на прочут писател, който се наслаждава на славата и парите си в Париж, изчезва безследно, той подлага на преоценка целия си живот.

 • Дневникът на един маг

  Дневникът на един маг

  от Паулу Коелю
  14,00 лв.

  Неналичен

  През 1986 г. Паулу Коелю поема по пътя на поклонниците към Сантяго де Компостела.

 • Алхимикът

  Алхимикът

  от Паулу Коелю
  16,00 лв.

  Неналичен

  Алхимикът взе една книга, която някой от кервана бе донесъл. Томчето беше без корица, но успя да открие името на автора: Оскар Уайлд...

 

Задай във възходяща посока