Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Сюзън Елизабет Филипс

Сюзън Елизабет Филипс

Сюзън Елизабет Филипс е родена на 11 декември 1948 г. в Синсинати, Охайо, САЩ, в семейството на Джон Алер Титус, ръководител, и Луиза Кайт, учителка.

Учи в Университета на Охайо и завършва с бакалавърска степен по театрални изкуства. След дипломирането си работи като преподавател по драма, реч, и английски език в местната гимназия. Среща съпруга си на „среща с непознат” и на 26 юни 1971 г. се омъжва за Уилям C. Филипс, инженер. Имат двама сина – Тай и Закари. След раждането на първия им син остава в къщи да гледа децата.

След злополука със съпруга ѝ семейството се мести от Охайо в Ню Джърси. Там сприятелява с Клер Кейл Лефковиц, с която са запалени читателки, и не след дълго двете решават да напишат заедно книга. След година и няколко месеца тя е завършена и първия ѝ исторически любовен роман „The Copeland Bride” излиза през 1983 г. под съвместния им псевдоним Джъстин Коул.

Пишейки първата си книга Сюзън установява, че това и харесва. Съвсем скоро семейството на Клер се премества и тя трябва да започне да пише сама. Първият ѝ самостоятелен исторически любовен роман „Кой би повярвал” е издаден през 1984 г., става бестселър, и дава старт и известност на писателската ѝ кариера.

След издаването на съвременния любовен роман „Glitter Baby” от поредицата „Америсанска лейди”, който става международен бестселър, семейството се премества в района на Чикаго. Там написва първите си големи любовни романи „Fancy Pants”, „Hot Shot” и „Силата на любовта”, като всеки един от тях ѝ отнема около 2 години.

През 1994 г. е издаден първия любовен роман „Избрах теб !” от популярната й поредица „Чикаго старс”. Той е изключително успешен и е първото ѝ произведение удостоено с престижната награда „РИТА” на Асоциацията на писателите на любовни романи на Америка. През 1996 г. е удостоена с награда за цялостно творчество от списание „Romantic Times” за нейните съвременни любовни романи.

Част от следващи нейни любовни романи също са удостоени с наградата „РИТА”. През 2001 г. е включена в Залата на славата на писателите на любовен романи, а през 2006 г. е удостоена с награда за нейното цялостно творчество.

Произведенията на писателката винаги са в списъците на бестселърите.

Сюзън Елизабет Филипс живее в Напервил (предградие на Чикаго), Илинойс. Много обича да пътува по целия свят.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 • Дива роза

  Дива роза

  от Сюзън Елизабет Филипс
  14,90 лв.

  Двама души, твърдоглави и страстни...Двама противници с нежни сърца...Но понякога битката в любовта може да бъде спечелена само със сладостта на помирението.

 • Господин Неустоим

  Господин Неустоим

  от Сюзън Елизабет Филипс
  13,90 лв.

  Една забавна и невероятно увлекателна романтична история, в която почитателите на съвременни любовни романи ще се влюбят!

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2