Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Стивън Кинг

Стивън Кинг

Стивън Кинг е роден в Портланд, щата Мейн, в семейството на Доналд и Рут Пилсбъри Кинг. През 1949 г, когато Кинг е на две, баща му напуска семейството и Рут отглежда сама Стивън и по-големия му брат Дейвид, понякога изпадайки в големи финансови затруднения. Започват да се местят в различни градове, като най-накрая се установяват в Дърам, Мейн, където се грижат за родителите на Рут до смъртта им.

Стивън Кинг пише своите първи истории на 7-годишна възраст. В училище той продава на своите съученици разказите, които пише. Той не е обичан от учителите и след като го разкриват, е принуден да върне печалбите от своите продажби.

Стивън печата разказите си на циклостилната машина на брат си Дейвид, който издава списанието „Парцалът на Дейв“ (Dave's Rag). „Парцалът на Дейв“ се занимава с местни събития и Стивън често допринася за него.

На 13 години той намира кашон със стари книги на баща си, основно хорър и научна фантастика. Това е важно преживяване за него и силно повлиява младия писател.

След като завършва университета в Мейн, работи като журналист в спортната рубрика на местен вестник. Известно време преподава английски език в гимназия – до 1974, когато излиза първият му роман, „Кери”. В продължение на следващите десет години се превръща в най-популярния писател в Америка, а също и един от най-плодовитите; освен книгите, излезли под собственото му име, той публикува още пет под псевдонима Ричард Бакман (една от тях, „Бягащият човек”, е филмирана през 1989 г с Арнолд Шварценер в главната роля). Без значение колко кървави или дилетантски са историите му, както се твърди понякога, Кинг влага цялото си сърце и душа във всичко, което пише: основният му критерий е, че ако успее да уплаши себе си, ще уплаши и всеки.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • Торба с кости

  Торба с кости

  от Стивън Кинг
  23,00 лв.

  „Торба с кости“  е роман за човек, преследван и от себе си, и от миналото.

 • То - част 2 (твърди корици)

  То - част 2 (твърди корици)

  от Стивън Кинг
  25,00 лв.

  Обещание, дадено преди двайсет и осем години, събира отново седем души в Дери, Мейн, където навремето са се борили с едно зло създание, което убива деца. 

 • Страшни сънища за продан - книга 1

  Страшни сънища за продан - книга 1

  от Стивън Кинг
  18,00 лв.

  Подготвил съм ти разни нещица, Верни читателю – ето ги, подредени под лунната светлина.

 • Сияние

  Сияние

  от Стивън Кинг
  16,90 лв.

  Неналичен

  Достигнал дъното, провалил се като съпруг и като баща, останал без работа и без пари, Джак Торънс се хваща за последния шанс в живота си да поправи всичко, което вече е развалил.

 • Сблъсък - том 1

  Сблъсък - том 1

  от Стивън Кинг
  16,99 лв.

  Неналичен

  След авария в свръхсекретна военна лаборатория в света се разразява епидемия от смъртоносен грип.

 • Роуз Мадър

  Роуз Мадър

  от Стивън Кинг
  16,99 лв.

  Неналичен

  „Една от най-добрите му книги. Мрачно фентъзи в едно мрачно съвремие!“
  Екзаминър

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3