Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Стивън Кинг

Стивън Кинг

Стивън Кинг е роден в Портланд, щата Мейн, в семейството на Доналд и Рут Пилсбъри Кинг. През 1949 г, когато Кинг е на две, баща му напуска семейството и Рут отглежда сама Стивън и по-големия му брат Дейвид, понякога изпадайки в големи финансови затруднения. Започват да се местят в различни градове, като най-накрая се установяват в Дърам, Мейн, където се грижат за родителите на Рут до смъртта им.

Стивън Кинг пише своите първи истории на 7-годишна възраст. В училище той продава на своите съученици разказите, които пише. Той не е обичан от учителите и след като го разкриват, е принуден да върне печалбите от своите продажби.

Стивън печата разказите си на циклостилната машина на брат си Дейвид, който издава списанието „Парцалът на Дейв“ (Dave's Rag). „Парцалът на Дейв“ се занимава с местни събития и Стивън често допринася за него.

На 13 години той намира кашон със стари книги на баща си, основно хорър и научна фантастика. Това е важно преживяване за него и силно повлиява младия писател.

След като завършва университета в Мейн, работи като журналист в спортната рубрика на местен вестник. Известно време преподава английски език в гимназия – до 1974, когато излиза първият му роман, „Кери”. В продължение на следващите десет години се превръща в най-популярния писател в Америка, а също и един от най-плодовитите; освен книгите, излезли под собственото му име, той публикува още пет под псевдонима Ричард Бакман (една от тях, „Бягащият човек”, е филмирана през 1989 г с Арнолд Шварценер в главната роля). Без значение колко кървави или дилетантски са историите му, както се твърди понякога, Кинг влага цялото си сърце и душа във всичко, което пише: основният му критерий е, че ако успее да уплаши себе си, ще уплаши и всеки.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • Куджо

  Куджо

  от Стивън Кинг
  14,90 лв.

  Тази книга направи със санбернарите това, което “Челюсти” направи с големите бели акули.

 • Кристин

  Кристин

  от Стивън Кинг
  16,90 лв.

    Това е история за любовен триъгълник – за Арни Кънингам, Лий Кабът и разбира се, Кристин.

 • Край на дежурството

  Край на дежурството

  от Стивън Кинг
  24,00 лв.

  Книгата е краят на трилогията, започнала с "Мистър Мерцедес" и с "Търси се" - разтърсващ финал на разтърсваща история.

 • Кери

  Кери

  от Стивън Кинг
  11,90 лв.

  Тийнейджърите мразят различните. Ненавиждат аутсайдерите. А Кери Уайт е точно това.

 • Извисяване (мека корица)

  Извисяване (мека корица)

  от Стивън Кинг
  14,00 лв.

  Гравитацията е котва, която ни дърпа към гроба. Да се отърсиш от нея означава да си свободен.

 • Дума Ки

  Дума Ки

  от Стивън Кинг
  21,00 лв.

  Провал след провал – животът на Едгар Фриймантъл губи смисъл. По съвет на психотерапевта си той наема къща на Дума Ки – красив и (странно защо?) почти необитаем остров в Мексиканския залив.

 • Другият

  Другият

  от Стивън Кинг
  29,00 лв.

  Другият може да се превъплъти в теб!

 • Долорес Клейборн

  Долорес Клейборн

  от Стивън Кинг
  16,00 лв.

  История за силата на майчината обич и за ужасяващите й последствия… за нямата ярост, способна да превърне любовта в омраза, за мрачните тайни и грехове на пуританското общество.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3