Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Тери Пратчет

Тери Пратчет

Тери Пратчет е британски писател и най-продаваният автор във Великобритания за 90-те. Най-известен е със серията си от комични фентъзи романи за Света на Диска. До декември 2007 г. е продал 55 милиона книги по света с преводи на 36 езика.

Роден е в селото Форти Грийн, което сега е част от Бейкънсфийлд, графство Бъкингамшър, Великобритания на 28 април 1948 година. От 1959 г. учи във висше техническо училище в Уайкъмб. Неговият първи разказ „The Hades Business“ е публикуван в училищното списание през 1961 г., а през 1963 година — в професионално издание. След това напуска училище и се заема с журналистика. Неговият първи роман „Килимените хора“ (The Carpet People) е публикуван през 1971 година. Първата книга от поредицата „Светът на Диска“ (Discworld) — „Цветът на магията“ („The Colour of Magic“) излиза през 1983 година. Оттогава издава средно по две книги на година.

Романът „Пирамиди“ е награден с британската награда за фентъзи. През 1998 г. е отличен от английската кралица заради постижения в литературата.

В момента Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен неамерикански автор в САЩ. През 2001 печели медала Карнеги за романа си „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи”. През 1998 г. на Пратчет е присъден орден на Британската империя „в служба на литературата”. В добавка е посветен в рицарство през 2009 г.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • Шапка пълна с небе

  Шапка пълна с небе

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Истинската вещица може да лети на метла, да прави заклинания и да спретне читава плетеница от всичко.

 • Цветът на магията

  Цветът на магията

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  В плоския свят на Диска, носен на гърба на гигантска костенурка (от неизвестен пол), започва ужасно налудничаво пътешествие.

 • Посестрими в занаята

  Посестрими в занаята

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  На магическия Диск се тресат кралства, падат корони и пробляскват кинжали, а задължителните три вещици се намесват в делата на владетелите.

 • Опаричване

  Опаричване

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  На тази оферта не можете да откажете. Кой не би искал да е управник на анкх-морпоркската Кралска монетарница и на банката до нея?

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3