Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Тери Пратчет

Тери Пратчет

Тери Пратчет е британски писател и най-продаваният автор във Великобритания за 90-те. Най-известен е със серията си от комични фентъзи романи за Света на Диска. До декември 2007 г. е продал 55 милиона книги по света с преводи на 36 езика.

Роден е в селото Форти Грийн, което сега е част от Бейкънсфийлд, графство Бъкингамшър, Великобритания на 28 април 1948 година. От 1959 г. учи във висше техническо училище в Уайкъмб. Неговият първи разказ „The Hades Business“ е публикуван в училищното списание през 1961 г., а през 1963 година — в професионално издание. След това напуска училище и се заема с журналистика. Неговият първи роман „Килимените хора“ (The Carpet People) е публикуван през 1971 година. Първата книга от поредицата „Светът на Диска“ (Discworld) — „Цветът на магията“ („The Colour of Magic“) излиза през 1983 година. Оттогава издава средно по две книги на година.

Романът „Пирамиди“ е награден с британската награда за фентъзи. През 1998 г. е отличен от английската кралица заради постижения в литературата.

В момента Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен неамерикански автор в САЩ. През 2001 печели медала Карнеги за романа си „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи”. През 1998 г. на Пратчет е присъден орден на Британската империя „в служба на литературата”. В добавка е посветен в рицарство през 2009 г.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • Шовинист

  Шовинист

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  От морето в света на Диска се е издигнал ветропоказател и изведнъж вече можете да познаете накъде духа вятърът. Появила се е нова земя, която разпалва стари вражди. 

 • Шапка пълна с небе

  Шапка пълна с небе

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Истинската вещица може да лети на метла, да прави заклинания и да спретне читава плетеница от всичко.

 • Подвижни образи

  Подвижни образи

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Камерите работят (а това означава, че духчетата трябва да рисуват много бързо) във фантастичния свят на Диска, където алхимиците са открили магията на белия екран.

 • Опаричване

  Опаричване

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  На тази оферта не можете да откажете. Кой не би искал да е управник на анкх-морпоркската Кралска монетарница и на банката до нея?

 • Маскарад

  Маскарад

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  История от "Света на Диска" на Тери Пратчет, пета книга от серията "Вещиците".

 • Магизточник

  Магизточник

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Родил се е магизточник - толкова могъщ магьосник, че в сравнение с него всички останали са безделници с островърхи шапки.

 • Зимоковецът

  Зимоковецът

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Тифани Сболки малко кривна от пътя, направи един дребен гаф...

 • Ерик

  Ерик

  от Тери Пратчет
  17,90 лв.

  Първият и последен демоноложки хакер в Света на Диска Ерик се подготвя да вгорчи сериозно живота на всички в Анкх-Морпорк.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 3. 3