Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Тери Пратчет

Тери Пратчет

Тери Пратчет е британски писател и най-продаваният автор във Великобритания за 90-те. Най-известен е със серията си от комични фентъзи романи за Света на Диска. До декември 2007 г. е продал 55 милиона книги по света с преводи на 36 езика.

Роден е в селото Форти Грийн, което сега е част от Бейкънсфийлд, графство Бъкингамшър, Великобритания на 28 април 1948 година. От 1959 г. учи във висше техническо училище в Уайкъмб. Неговият първи разказ „The Hades Business“ е публикуван в училищното списание през 1961 г., а през 1963 година — в професионално издание. След това напуска училище и се заема с журналистика. Неговият първи роман „Килимените хора“ (The Carpet People) е публикуван през 1971 година. Първата книга от поредицата „Светът на Диска“ (Discworld) — „Цветът на магията“ („The Colour of Magic“) излиза през 1983 година. Оттогава издава средно по две книги на година.

Романът „Пирамиди“ е награден с британската награда за фентъзи. През 1998 г. е отличен от английската кралица заради постижения в литературата.

В момента Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен неамерикански автор в САЩ. През 2001 печели медала Карнеги за романа си „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи”. През 1998 г. на Пратчет е присъден орден на Британската империя „в служба на литературата”. В добавка е посветен в рицарство през 2009 г.

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2
 • Шапка пълна с небе

  Шапка пълна с небе

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Неналичен

  Истинската вещица може да лети на метла, да прави заклинания и да спретне читава плетеница от всичко.

 • Цветът на магията

  Цветът на магията

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Неналичен

  В плоския свят на Диска, носен на гърба на гигантска костенурка (от неизвестен пол), започва ужасно налудничаво пътешествие.

 • Подвижни образи

  Подвижни образи

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Неналичен

  Камерите работят (а това означава, че духчетата трябва да рисуват много бързо) във фантастичния свят на Диска, където алхимиците са открили магията на белия екран.

 • Под пара

  Под пара

  от Тери Пратчет
  12,00 лв.

  За ужас на патриция лорд Ветинари, в Анкх-Морпорк се появява ново изобретение - чудовищна дрънчаща машина, която впримчва мощта на всички стихии: земя, въздух, огън и вода.

 • Петият слон

  Петият слон

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Неналичен

  Сам Ваймс е бягащият човек. Вчера беше дук, шеф на полиция и посланик в загадъчната, богата на изкопаема мас страна Юбервалд.

 • Опаричване

  Опаричване

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  На тази оферта не можете да откажете. Кой не би искал да е управник на анкх-морпоркската Кралска монетарница и на банката до нея?

 • Нощна стража

  Нощна стража

  от Тери Пратчет
  9,00 лв.

  Командир Ваймс от Градската стража на Анкх-Морпорк имаше всичко. Но сега се е озовал отново в своето сурово минало и дори няма дрехите, които е носил при падането на мълнията.

 • Невиждани академици

  Невиждани академици

  от Тери Пратчет
  12,00 лв.

  "Въпросът при футбола - същественият въпрос при футбола - е, че не става въпрос просто за футбол."
  Тери Пратчет

 

Задай във възходяща посока
Страница:
 1. 1
 2. 2