Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Умберто Еко

Умберто Еко


Умберто Еко става световноизвестен още с първия си роман "Името на розата", а последната му книга излезе през миналата година - "Нулев брой".

Сред най-известните книги на Умберто Еко са още "Махалото на Фуко", "Островът от предишния ден", "Баудолино", "Пражкото гробище", на "Трактат по обща семиотика", "Семиотика и философия на езика", "Пет морални есета", есетата "За литературата", "Изповедите на младия романист" и други.

Роден през 1932 г. в Александрия (Италия), той първо започва да учи право, но по-късно се насочва към литературата и философията.

През 1954 г. защитава докторат върху Тома Аквински. Работи до 1959 г. като редактор на културните програми на италианската телевизия RAI.

Академичната му кариера включва - чете лекции в Торинския университет, по-късно в Миланския университет, през 1969 г. става професор по визуални комуникации във Флоренция. От 1971 г. е доцент по семиотика във Факултета по литература и философия в Болонския университет, а от 1975 и редовен професор и ръководи Международния център за семиотични и когнитивни изследвания. Чете лекции в университетите в Йейл, Ню Йорк, Оксфорд, Париж и други, доктор хонорис кауза на 23 университета, сред които е и Софийският университет (1990).

 

Задай във възходяща посока
 • Как се пътува със сьомга

  Как се пътува със сьомга

  от Умберто Еко
  15,00 лв.

  В сборника „Как се пътува със сьомга“ е събрана част от историите, родили една неподражаема колекция 

 • Името на розата

  Името на розата

  от Умберто Еко
  24,90 лв.

  В края на 1327 г. монахът Уилям от Баскервил, натоварен с деликатна дипломатическа мисия, попада в един манастир в Северна Италия.

 • Нулев брой

  Нулев брой

  от Умберто Еко
  15,99 лв.

  Неналичен

  Събрана от кол и въже редакция подготвя ежедневник, който е предназначен не толкова да информира, колкото да изнудва и да хвърля кал, да прави долни услуги на своя издател.

 • Как се пише дипломна работа

  Как се пише дипломна работа

  от Умберто Еко
  11,99 лв.

  Неналичен

  Дипломната работа е една нелека задача за всеки студент, който завършва.

 • За литературата

  За литературата

  от Умберто Еко
  16,99 лв.

  Неналичен

  Този сборник съдържа слова, предназначени като цяло за една доста широка публика, които се въртят около функциите на литературата, около автори, с които Еко отдавна се занимава

 

Задай във възходяща посока