Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Вероника Рот

Вероника Рот

Вероника Рот е родена на 19 август 1988 година. Става известена с дебютния си роман "Дивергенти", който моментално се превръща в бестселър на New York Times. Трилогията се състои се от заглавията "Дивергенти", "Бунтовници" и "Предани". Първата книга получава наградата на Goodreads за любима книга на 2011 година, а през 2012 година печели наградата Best Young Adult Fantasy & Science Fiction 2012.

Вероника Рот е родена в Ню Йорк, но живее предимно в Барингтън, Илинойс, заедно с майка си, Барбара Рос, която е художник. Вероника Рот е най-малката от три деца. Родителите й се развеждат, когато тя е на пет години, а майка й се омъжва повторно за Франк Рос, финансов консултант. Баща й е германец. Брат й и сестра й живеят в района на Чикаго.  

Семейството на майка й е от полски произход. Бабата и дядото на Вероника Рот са оцелели след престой в концетрационните лагери и техните религиозни убеждения отблъскват майка й от религията като цяло. Вероника Рот се запознава с християнската религия, когато е в гимназията и изучават Библията в час, след което решава да се посвети на християнството.

Вероника Рот завършва Barrington High School. След като посещава колежа в Carleton College една година се прехвърля в Northwestern University за да продължи по-задълбочено програмата за творческо писане. Омъжва се за фотографа Нелсън Фич през 2011 година.

Кариерата на Вероника Рот се развива шеметно. След успеха на трилогията, още преди да е завършила колежа, идва и предложението към Вероника Рот да продаде филмовите права на трилогията. Компанията, която ги купува е Summit Entertainment. Заснемането на филма започва през април 2013 година, а филмът излиза на бял свят през март 2014. Lionsgate обяви официално, че започват снимки на втората част "Бунтовници".

Заснемането на "Бунтовници" започва през май 2014, а премиерата на самия филм е планиран за 20 март 2015 година. Summit Entertainment обяви, че филмът към третата част "Предани" ще бъде разделен на две части като предварително плануваните дати за пускането му са 18 март 2016 и 24 март 2017 година.

 

Задай във възходяща посока
 • Смъртни белези

  Смъртни белези

  от Вероника Рот
  24,90 лв.

  Неналичен

  В една галактика, в която насилието и отмъщението доминират в живота на хората, всеки има дарба – уникална сила, която предопределя бъдещето му. А някои дарби могат да бъдат смъртоностни…

 • Предани - книга 3 (Дивергенти)

  Предани - книга 3 (Дивергенти)

  от Вероника Рот
  12,90 лв.

  Неналичен

  Един избор може да те промени... или да те унищожи.
  Един избор ще те определи.

 

Задай във възходяща посока